Ciuperceni: Şi-au concesionat terenurile pentru a obține un loc de muncă

Zeci de localnici din comuna Ciuperceni au renunțat la terenuri pentru a face rost de un loc de muncă. Oamenii au concesionat terenurile unui investitor străin pe o perioadă de 25 de ani. Afaceristul va face aici un parc fotovoltaic care se întinde pe o suprafață de 90 de hectare. De câștigat nu vor avea numai localnicii, ci și primăria din localitate, pentru că bugetul va crește cu aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Primarul Dumitru Tăloi s-a gândit deja ce investiții va face cu acești bani.

Zeci de localnici din comuna gorjeană Ciuperceni au renunțat la o parte din terenurile pe care practicau agricultura pentru a obține un loc de muncă. Începând cu anul viitor, locul grâului și al porumbului va fi luat de un parc fotovoltaic care le va aduce proprietarilor de terenuri venituri bunicele, dar și un loc de muncă. Principala condiție pentru a-și concesiona terenurile a fost crearea locurilor de muncă. „Investitorul este străin și a închiriat terenuri de la oameni pentru 25 de ani. Vrea să facă un parc fotovoltaic pe o suprafață de 90 de hectare și va avea o putere de 30 de MWh și se vor crea aproximativ 60-70 de locuri de muncă. Angajații vor fi din Ciuperceni, pentru că asta a fost condiția pusă de cetățeni când au încheiat contractele de concesiune. Terenurile au fost ale cetățenilor, nu ale primăriei. Sunt singurii investitori care investesc la Ciuperceni”, a declarat Dumitru Taloi.

Dintr-un prim calcul a reieșit faptul că anual vor ajunge la bugetul Primăriei Ciuperceni aproximativ două miliarde de lei vechi, iar primarul Dumitru Tăloi s-a gândit deja în ce lucrări îi va investi. „O să aibă și primăria de câștigat din impozite și taxe. Este vorba de aproximativ 2 miliarde de lei vechi anual care intră la bugetul primăriei. Sunt bineveniți banii, pentru că noi nu avem alte venituri decât impozitele și taxele locale. O să modernizăm drumuri, o să reabilităm rețelele de alimentare cu apă, o să facem căminele culturale, bisericile. Sunt multe lucruri care se pot face într-o comună”, a spus primarul.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: