Ciurel va demisiona pentru a nu fi demis

Dan Şova era pregătit de Victor Ponta pentru a-i fi succesor la şefia PSD. Dan Şova este prieten de zeci de ani cu Victor Ponta, între cei doi au fost şi relaţii comerciale directe, dar atunci când procurorii DNA s-au apropiat prea mult, cel dintâi a înţeles să demisioneze din guvern. A spus atunci că demisionează pentru a se ocupa de campania electorală prezidenţială a lui Victor Ponta, al cărui purtător de cuvânt s-a declarat. Între timp, purtător de cuvânt a fost numită Gabriela Firea, astfel că Şova va mai face un pas înapoi. Ponta este candidat la cea mai importantă funcţie în stat, din partea celui mai puternic partid din România, astfel că nu îşi permite să lase scandalurile şi corupţii să se adune în jurul său. În orice caz, nu la vedere.

Şova a înţeles să facă pasul înapoi, Ciurel încă nu, dar cred că este o chestiune de timp. Ciurel a fost numit la şefia Complexului Energetic Oltenia din raţiuni politice şi va fi destituit pe aceleaşi criterii. Oricât de bine ar fi de acoperit de contractul de manager privat, oricât de gustos ar fi ciolanul de la CEO, Ciurel trebuie să plece. Va fi lăsat probabil să îşi aleagă succesorul, va fi recuperat după alegeri într-o altă funcţie la fel de importantă, dar asta numai dacă înţelege să se dea la o parte de bună voie. Înainte ca afacerea Şova, care va fi pe larg dezbătută de presă de câte ori va mai fi chemat cineva la audieri, să ducă la pierderea de procente electorale pentru Ponta. Sau, mai rău, la legături directe cu acesta.

Demisia lui Laurenţiu Ciurel de la şefia CE Oltenia ar fi şi o chestiune de bun simţ. În plus, are acum un motiv pentru a pleca înainte ca barca să se scufunde. Altfel, va fi al doilea an consecutiv închis de pierdere din exploatare pentru Ciurel, ceea ce ar spune totul despre capacitatea managerială a acestuia. Şi totuşi, cei care îl cunosc bine spun că Ciurel nu va demisiona. Din orgoliu, ca să nu-i zic altfel. Ceea ce înseamnă că rămâne o singură soluţie: demiterea. Asta dacă nu le vine procurorilor o altă idee.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: