CNADNR a reziliat contractul de deszăpezire cu Coremi

În prag de iarnă, chiar când la munte a început deja să ningă, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a reziliat contractul cu firma care trebuia să asigure deszăpezirea în această iarnă la nivel de județ.

Directorul general Narcis Neaga a declarat că nu i-au fost prezentate utilajele pe care le ceruse să le vadă, pentru a se asigura că, atunci când va ninge, firma va avea cu ce să intervină și, ca urmare, colaborarea dintre CNADNR și Coremi Inter a încetat de ieri. „Nu și-au respectat obligațiile din contract, nu au prezentat utilajele, nu au făcut dovada că au cu ce să intervină în caz că situația ar impune-o și, ca urmare, am reziliat contractul, așa cum anunțasem anterior. Nu se joacă nimeni cu asemenea lucruri”, a precizat Neaga.

Directorul general al CNADNR a luat decizia respectivă la o săptămână după ce a fost într-o vizită fulger la Târgu Jiu și a constatat că nu există utilajele care ar trebui să intervină în cazul unor ninsori abundente. Acum compania de drumuri va trebui să refacă licitația și să găsească o altă societate care să dispună de astfel de utilaje pentru a încheia un contract care să se deruleze în perioada sezonului rece. Șeful Secției Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, spune că dispune de propriile utilaje în punctele critice existente la nivel de județ, în cazul unor ninsori abundente el urmând să ceară sprijinul colegilor din județele învecinate.

Astfel, dacă iarna trecută drumarii din Gorj mergeau și lucrau la Caraș Severin, în Godeanu, sau în Valea Jiului ori Voineasa, acum e de așteptat ca drumarii din județele respective să dea o mână de ajutor în Gorj. „Avem pentru Rânca un utilaj prezent permanent la Novaci și care poate fi dus imediat în stațiune dacă situația o impune, iar pentru celelalte drumuri din județ avem la baza de la Târgu Jiu propriile noastre utilaje În caz că lucrurile devin mai grave există sprijinul colegilor din Direcția Regională de la Craiova și cred că vom rezolva cu bine toate problemele, asta în condițiile în care o firmă privată nu a înțeles să își respecte un minimum din obligațiile contractuale asumate cu noi”, a menționat Tudor.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: