Cojocaru îşi bazează strategia pe juniorii de la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu se va baza în continuare pe juniorii din pepiniera proprie despre care antrenorul Călin Cojocaru spune că au calitate. Pe lângă aceştia va include în lot şi jucători cu experienţă, aduşi de scouterul Willy Ngoma, însă numai dacă aceştia vor corespunde cerinţelor şi exigenţelor sale.

Forţat de împrejurările nefavorabile, antrenorul pandurilor a fost nevoit să completeze lotul, după numirea sa, doar cu juniori din pepiniera clubului. Călin Cojocaru a găsit la Pandurii un lot extrem de subţire iar pauza de iarnă l-a mai afectat puţin, astfel că a luat toţi juniorii de valoare ai clubului şi i-a trimis pe teren, lucru pe care spune că îl va face în continuare. „Eu, în primul rând, mă bazez pe jucătorii pe care i-am luat de la centrul de copii, pentru că au deja o calitate şi sunt muncitori. Dar să nu cădem nici în partea cealaltă şi să spunem că eu o să pot să fac o echipă competitivă doar cu jucătorii de la centrul de copii. Fiindcă nu se poate aşa ceva, ei trebuie să crească lângă nişte jucători care au o anumită experienţă, care să le dea o plusvaloare şi să le dea o linişte pe teren. Numai aşa pot să crească”, a spus antrenorul pandurilor la Accent Tv, precizând că va continua colaborarea cu scouterul Willy Ngoma: „Domnul Willy se ocupă de scouting, propune jucători iar eu, dacă cred că au calitate şi mă pot ajuta pe mine şi clubul Pandurii, îi opresc, dacă nu, nu. Oricine poate aduce jucători la Pandurii, dar să aibă calitate. Dacă domnul Willy ne va propune jucători de calitate, va continua, dacă nu, nu. La atât se rezumă această colaborare cu el. El nu va putea câştiga nimic de la Pandurii dacă jucătorii pe care îi  aduce nu au calitate. Interesul meu cel mai mare este ca Pandurii să aibă rezultate”.

Pandurii Târgu Jiu a început din iarnă o colaborare cu Willy Ngoma, fostul fotbalist şi agent belgian fiind numit director de scouting la club. Acesta a adus deja o serie de jucători tineri la Pandurii, dar ei nu au putut debuta pentru că nu au putut fi legitimaţi.

Vizualizări: 372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: