Colegiul din Sadu, transformat în campus şcolar

Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti Jiu va trece anul viitor printr-o serie de transformări ce vizează construirea unor noi spaţii unde va funcţiona atât căminul, cât şi cantina. Proiectul a fost deja aprobat şi se ridică la valoarea de trei milioane de euro, bani primiţi de la Uniunea Europeană.

Proiectul de modernizare a unităţii de învăţământ este depus încă de anul trecut, urmând ca începând cu 2011 să se liciteze lucrările şi să demareze construcţia. Ideea creării unor noi spaţii în incinta colegiului a pornit de la premiza că sunt foarte mulţi copii care fac naveta din satele învecinate, dar şi pentru faptul că unitatea de învăţământ a pierdut foarte mult din spaţii când s-a construit şcoala de jandarmi de la Sadu. „Proiectul vizează construirea unui cămin şi a unei cantine tot în curtea colegiului, este un proiect aprobat, finanţabil, de la anul încep lucrările. Colegiul a pierdut cam 60, 70% din spaţiu când s-a făcut şcoala de jandarmi”, a declarat Constantin Bobaru, primarul localităţii Bumbeşti Jiu.

Valoarea proiectului se ridică la trei milioane de euro, bani primiţi cu finanţare de la Uniunea Europeană.  

Acesta este singurul colegiu de pe raza localităţii Bumbeşti Jiu şi la el învaţă aproape 650 de elevi. „Când am venit primar mi-am propus să fac ceva în special pentru şcoli, acest colegiu este foarte dotat doar aceste două construcţii mai lipseau să fie complet. Vreau aici un campus şcolar în toată regula, o cantină şi un cămin”, a precizat primarul.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: