Comasarea alegerilor, respinsă de opoziţia din Gorj

Politicienii din Gorj nu vor alegeri parlamentare şi locale în noiembrie. Situaţia ar putea fi defavorabila celor de la USL dat fiind ca nici nu au încheiat discuţiile privind candidaţii la alegerile locale. Presiunea stabilirii candidaţilor la parlamentare este tot ce le mai lipseşte celor din USL. Opoziţia va depune o moţiune de cenzura pe aceasta tema.

Protocolul USL a fost semnat cu gâlci la Gorj, pentru ca pana in ultimul moment primarii din Prigoria si Câlnic au spus ca nu au semnat. Comasarea alegerilor ar face din stabilirea candidaţilor la locale o problema minora comparativ cu cea rezultata din alegerea deputaţilor si senatorilor. Liderii partidelor parlamentare aflate in opoziţie au declarat că nu sunt de acord cu comasarea alegerilor de anul viitor. Pe lângă faptul că măsura nu este constituţională, aceasta va induce în eroare alegătorii.  „E total greşit, e un atac la democraţie“, a spus Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj. „Este neconstituţională această decizie de a prelungi mandatul aleşilor locali până în noiembrie“, spune senatorul Toni Greblă.

În cazul în care lucrurile vor rămâne neschimbate, Opoziţia va depune o nouă moţiune de cenzură, a spus liberalul Claudiu Săftoiu. Coaliţia a convenit comasarea alegerilor parlamentare si locale, si vor avea loc in noiembrie 2012. Mai mult, au decis si reducerea numărului de parlamentari la 388 cu menţinerea Parlamentului bicameral. (M.N.)

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: