Complexul Energetic Oltenia, executat silit de Primăria Fărcășești

Complexul Energetic Oltenia va fi executat silit de Primăria Fărcășești, la dispoziţia Curţii de Conturi. Administrația locală are de recuperat de la gigantul energetic aproximativ 128 de miliarde de lei vechi aferenți taxei de excavare. Complexul nu și-a achitat aceste datorii către primărie de aproximativ cinci ani.

Problemele se țin lanț la Complexul Energetic Oltenia. Dacă cei din conducerea gigantului energetic s-au gândit că pot scăpa de datoriile pe care le-au acumulat la mai multe primării din județ pentru neplata la timp a taxei de excavare, s-au înșelat. Primarii s-au lăsat ușor înduplecați de reprezentanții CEO și nu au pus presiuni până acum pe complex să-și recupereze banii, însă în urma controalelor Curții de Conturi situația s-a schimbat. Administrațiile teritoriale au ca măsuri trasate în urma acestor verificări recuperare datoriilor.

Primăria Fărcășești este una dintre acele primării care nu au mai încasat de aproximativ 5 ani taxa de excavare de la Complexul Energetic Turceni. În acest timp s-au strâns aproximativ 128 de miliarde de vechi pentru suprafața de teren declarată de gigantul energetic, însă în fapt perimetrul de excavare este mult mai mare. Curtea de Conturi a lăsat ca măsură în urma verificărilor făcute aici ca administrația locală să execute silit CEO.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: