Comuna Runcu are stemă şi steag

Cetăţenii din Runcu au începând cu acest an o emblemă a localităţii, care să-i reprezinte pretutindeni. Asta pentru că autorităţile locale au confecţionat steagul şi stema comunei. Stema a fost confecţionată în aşa fel încât să fie cuprinse toate satele componente ale comunei, dar şi elementele care reliefează cel mai bine specificul zonei. Fiecare clădire importantă din Runcu a fost dotată cu noul steag, care este de culoare verde.

Autorităţile locale şi-au propus ca localitatea Runcu să aibă o stemă proprie, lucru care s-a şi întâmplat. În urmă cu circa două săptămâni, Executivul a aprobat prin hotărâre stema comunei Runcu. Aceasta a şi fost confecţionată şi toate clădirile importante din zonă au fost dotate cu câte un steag cu noua stemă. „Am confecţionat stema şi steagul localităţii. A fost publicat în Monitorul Oficial şi au fost aprobate prin hotărâre de către Guvernul României. Este oficial deci, Runcu are steag şi stema proprie. Au fost şi montate în fiecare instituţie publică, şcoli, cămine culturale, monumente ale eroilor, sediul primăriei, after school. Sunt câte patru steaguri montate în fiecare instituţie publică, reprezentând Uniunea Europeană, NATO, România şi steagul comunei”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul din Runcu.

Şapte sate ca şapte spice

Şi cum Runcu este situată într-o zonă de munte, fundalul steagului nu putea fi altfel decât de culoare verde. Niciunul dintre cele şapte sate componente ale comunei nu a fost omis în stemă, fiecare fiind ilustrat de câte un spic de grâu. De asemenea, au fost luate în calcul şi păsările ocrotite prin lege care se regăsesc în pădurile din zonă. „Stema şi steagul sunt de culoare verde, culoare care reprezintă zona montană, Runcu fiind într-o astfel de zonă şi reprezintă culoarea pădurilor. Are un triunghi de culoare gri care reprezintă cursul pârâului Sohodol. În partea de jos, sunt şapte spice de grâu care reprezintă cele şapte sate componente ale comunei Runcu. În partea dreaptă sus a steagului şi a stemei este frunza de castan, care reprezintă castanii seculari care sunt în acest moment pe raza comunei Runcu, implicit în Cheile Sohodolului şi în partea stângă este pescăruşul de matcă, o pasăre protejată din zona noastră, implicit din aria protejată”, a mai spus primarul Adi Câmpeanu. 

Pentru confecţionarea stemei şi al steagului comunei, autorităţile locale din Runcu au cheltuit circa 4000 lei.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: