Concluzia majorărilor salariale: discrepanţele între salariaţi rămân!

Complexul Energetic Oltenia a anunţat cum a împărţit clasele de salarizare, dar nu şi cui, aşa cum promisese directorul general Laurenţiu Ciurel. Mai mulţi salariaţi din CE Oltenia au intrat în greva foamei din cauza felului în care au fost făcute aceste majorări şi susţin că aceste clase de salarizare s-au dat în funcţie de apartenenţă politică şi sindicală. Conducerea companiei a susţinut că vor beneficia cei cu clase mici şi cei care au primit noi sarcini după concedierile din iunie. Şi din situaţia publicată de companie rezultă că cei care aveau clase mici au în continuare salarii mici, iar cei cu clase mai mari au lefuri mai mari.

După majorările salariile pentru 2.728 de angajaţi nimic nu s-a schimbat în ceea ce priveşte discrepanţa dintre salariaţi. Anunţată ca pe o măsură care să reducă diferenţele de salarii între angajaţii care fac acelaşi lucru, majorarea salariilor s-a dovedit a fi o nouă umilinţă pentru mii de angajaţi. Sunt angajaţi pentru care majorarea salarială a însemnat 20 de lei, astfel că nici măcar nu este vorba de banii pe care cei nedreptăţiţi i-au pierdut sau câştigat, ci de bătaia de joc la care au fost supuşi încă o dată prin nerespectarea unor criterii.

Potrivit CE Oltenia, au primit majorări 2.728 de salariaţi din care: 891 salariaţi care aveau nivel de salarizare sub clasa 10, 1.303 care aveau clase între 11 si 20, 351 între clasele 21 şi 27 şi 183 salariaţi care aveau nivel de salarizare peste clasa 28. „Noi dorim să facă publice listele nominal, aşa cum a spus. Ştim că s-au împărţit clase, nu contestăm că s-au împărţit, ci cum şi cui s-au împărţit. De exemplu, cei 800 cu clase foarte mici au primit câte o literă, două litere, o clasă. O clasă e 35 de lei în cel mai fericit caz. Şi la aia de sus le-a dat câte două clase. Aici distanţa între clase e mult mai valoroasă“, a declarat liderul Manu Tomescu, aflat în grevă de joi, acuzând conducerea de discriminare. Directorul Ciurel le-a spus angajaţilor că trebuie să fie mulţumiţi că mai au loc de muncă.

Listele cu angajaţii care beneficiază de aceste majorări au fost făcute la Târgu Jiu, consultate apoi cu directorii de subunităţi şi cu unii sindicalişti şi ulterior modificate de mai multe ori. Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a promis că va publica listele cu cei care au primit, dar deocamdată a publicat tabele cu clasele de salarizare modificate, dar nu cu nume.

REACŢIE

„Bătaie de joc. E în spiritul şi dorinţa Directoratului... S-a plecat cu nişte propuneri şi au luat 20% din cei care ar fi trebuit să ia şi 80% au fost pilele politice şi sindicale“, a spus Dan Pîrvulescu, lider sindical.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: