Concurs cu preparate din peşte, în rândul pensionarilor

Un nou concurs culinar a avut loc ieri la sediul Ligii Pensionarilor din Târgu Jiu. De această dată gospodinele s-au întrecut în pregătirea preparatelor din peşte, concursul fiind denumit sugestiv “Peşte ca la Gorj”. Experienţa celor 12 participante şi-a spus cuvântul, bucatele lor fiind apreciate de vârstnicii prezenţi la eveniment.

Un număr de 12 gospodine s-au întrecut ieri în prepararea bucatelor din peşte. Doamnele s-au întrecut în reţete, iar eforturile lor au fost apreciate de ceilalţi pensionari prezenţi la eveniment. Degustarea s-a dovedit un bun prilej de destindere pentru membrii Ligii Pensionarilor. Gospodinele au profitat de ocazie pentru a-şi împărtăşi una alteia secretele artei culinare. “Este al IX-lea concurs culinar la care particip. Îmi place să gătesc şi să încerc reţete noi. Pregătesc preparate din peşte de foarte mulţi ani şi ne-am gândit să organizăm un asemenea concurs întrucât sunt în perioada postului dinaintea Crăciunului. Toate participantele s-au descurcat foarte bine. S-au pregătit salate de peşte, icre, peşte la grătar şi alte preparate. La sfârşitul concursului mâncarea va fi servită împreună cu ceilalţi membri ai Ligii Pensionarilor”, a declarat Maria Platzner, organizator şi participant la concurs.

Alte surprize

Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor, asigură că şi în perioada următoare vor fi organizate foarte multe evenimente dedicate pensionarilor. “Concursul de artă culinară “Peşte ca la Gorj” se înscrie în calendarul activităţilor din acest an. Ne-am gândit că în acest fel îi mai destindem pe pensionari. De asemenea, s-a generalizat experienţa de artă culinară a doamnelor. Suntem în perioada de post, iar majoritatea pensionarilor sunt ortodocşi şi ca atare preparatele din peşte sunt binevenite”, a declarat Petre Rădulescu. Aceasta a mai precizat că pensionarii vor beneficia peste câteva săptămâni şi de o excursie gratuită. “Împreună cu Primăria Târgu Jiu vom organiza o excursie la Alba Iulia de 1 decembrie. Din Târgu Jiu vor pleca trei autocare cu pensionari, iar oamenii nu vor plăti nimic”, a mai precizat Petre Rădulescu.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: