Condamnare fără executare pentru un electrician „corupt”

Justiţia gorjeană a mai pronunţat un verdict într-un caz de mică corupţie, ancheta instrumentată primăvara aceasta de procurori ajungând acum să aibă parte de prima sentinţă: condamnare cu supraveghere. Cazul cu pricina îl priveşte pe un electrician din zona Motru, care a cerut  nişte bani de la un abonat care fura curent.

Costel Tîmîrcan este unul dintre puţinii electricieni care mai activează în zona Motru, spre sfârşitul iernii el nerezistând ispitei de a pune mâna pe nişte bani oferiţi în schimbul tăcerii sale. Cu ocazia unor verificări în teren, acesta a descoperit la un consumator casnic un consum prea mare de curent, care nu se regăsea însă în cifrele citite la contor. Verificările ulterioare au dus la identificarea unor fire folosite la furtul de energie din reţea, proprietarul locuinţei susţinând că, atunci, electricianul i-a cerut nişte bani pentru a nu raporta cazul şefilor săi. Bărbatul cu pricina s-a dus însă la Poliţie şi Parchet, unde a primit 800 de lei, în bancnote de câte 100 de lei, pe care anchetatorii au scris „MITĂ”, şi pe care acesta i le-a dat lui Tîmîrcan. Electricianul a luat banii şi când credea că a făcut gheşeftul vieţii lui s-a trezit cu cătuşele la mâini, fiind dus la Poliţie.

         Procurorii au finalizat ancheta pe 30 martie, dosarul ajungând pe rolul Tribunalului Gorj pe 1 aprilie, o dată care nu i-a adus lui Tîmîrcan o păcăleală, dacă ţinem cont de sentinţa de acum. Procesul lui s-a desfăşurat în linişte, fără interes din partea jurnaliştilor, prin faţa magistratului de caz trecând diferiţi martori care au povestit ceea ce ştiau despre acest caz. Şefii şi colegii lui Tîmîrcan au avut cuvinte de laudă la adresa acestuia, toţi spunând însă că nu ştiau despre banii luaţi de el. Variaţiile de tensiune în reţea erau cunoscute însă, mai ales că era perioadă de iarnă, iar verificările au fost dispuse de şefii suspectului tocmai pentru a se vedea unde este problema. În locuinţa unde era înregistrat furtul de curent electricianul a dat peste un reşou şi o bătrână, care, evident, nu avea prea multe lucruri de spus. La proces, de altfel, bătrâna a spus că ea nu ştie ce sunt „alea improvizaţii”, ea menţionând doar că „mi-e electricienii mi-au zis să-i caute băiatul meu că au ceva de discutat cu el”.

         Discuţiile s-au concretizat ulterior în flagrantul pus la punct de anchetatori, magistraţii Tribunalului Gorj dispunând acum ca Tîmîrcan să fie condamnat la 3 ani de închisoare, cu executarea pedepsei sub supraveghere. El a mai primit doi ani o perioadă de încercare, în total urmând ca pe parcursul a cinci ani să se prezinte constant la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj pentru a păstra legătura cu această instituţie. Electricianul nu are voie să îşi schimbe domiciliul fără să anunţe şi i-au fost interzise şi alte drepturi complementare, fiind obligat şi la plata a 800 de lei cheltuieli de judecată.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: