Condamnaţi cu suspendare după ce au tâlhărit o poştăriţă

Surpriză plăcută din partea instanţelor de judecată pentru doi tineri care în primăvară au tâlhărit o poştăriţă din Turcinești. Femeia a trecut atunci prin clipe de groază, mai ales că i-a fost luată geanta în care căra pensiile unor bătrâni din zonă, atacatorii săi primind acum pedepse menite mai degrabă să îi reintegreze în societate decât să îi sperie pe alți indivizi dispuși să facă același gen de fapte.

Adrian Daniel Țilivea și Claudiu Stănescu au fost condamnați la 1 an și 6 luni de închisoare, dar cu suspendare, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani, timp în care cei doi nu au voie să recidiveze. Pe amândoi instanța îi obligă și să urmeze un curs de pregătire profesională sau să meargă la școală, lucru puțin probabil să se și întâmple însă, chiar dacă pe perioada suspendării pedepsei cei doi trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților și să informeze inclusiv despre sursele de venit din care își asigură existența. Ambii vor trebui să presteze câte 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Rovinari sau la școala din localitate, din pedeapsa dispusă acum instanța deducând arestul preventiv în care s-au aflat cei doi între 25 mai și 6 iunie anul acesta.

Prin sentința de ieri a Judecătoriei Târgu Jiu, cei doi inculpați sunt obligați și să își despăgubească victima, suma putând fi considerată ca modică, mai ales dacă ținem cont că în urmă cu câțiva ani o poștăriță din Târgu Jiu a plătit cu prețul vieții după ce alți indivizi au râvnit la banii de pensii pe care îi căra în geantă. „Admite, in parte, cererea de constituire parte civilă formulată de persoana vătămata Pruteanu Angela şi obligă, în solidar, inculpaţii la plata către aceasta, a sumei de 2000 lei cu titlu de despăgubiri morale . Ia act că persoana vătămată Compania Naţională Poşta Română nu s-a constituit parte civilă, prejudiciul fiind recuperat”, se arată în decizia instanței, care nu este definitivă.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: