Condescu: „Nu este nici un fel de tragedie dacă vom retrograda!”

Cu o etapă înaintea finalului de sezon  Pandurii mai păstrează şanse de a se menţine în prima ligă. Paradoxal, deşi nu au decât o victorie în acest retur, şi aceea pe teren propriu obţinută cu ajutorul unui penalti, Pandurii mai cred în minuni şi ia în calcul salvarea de la retrogradare pe criteriul sportiv. O altă variantă este rămânerea în prima ligă pe criteriul administrativ, dacă o altă echipă de prima ligă nu ar obţine licenţa. Cea de-a treia posibilitate pentru Pandurii la final de sezon, despre care se vorbeşte cel mai des, este retrogradarea în liga a II-a, caz în care echipa va încerca din nou să promoveze în viitorul sezon.

Chiar dacă recunoaşte că teoretic mai sunt şanse de salvare pentru echipa sa, preşedintele Condescu spune că nu ar fi nici o tragedie dacă echipa va retrograda. „Înainte de ultima etapă şanse de a mai rămâne în prima ligă pe criteriul sportiv sunt foarte puţine. Dar ele există şi nu vom abandona lupta până în ultima clipă”, a spus Condescu crede nu exclude posibilitatea ca Pandurii să rămână din nou în Liga I pe criteriul administrativ pentru că a reuşit să obţină licenţa pentru sezonul viitor: „Ceea ce putem spune sigur este că sunt două posibilităţi de a rămâne în prima ligă, prima pe criteriul sportiv şi a doua pe criteriul administrativ. În primul caz ne vom continua activitate sub o altă formă decât în anii care au trecut. Sunt cinci ani care au trecut şi cred că am învăţat şi noi ceva din acest domeniu. Dar mai există posibilitatea de a rămâne în prima ligă din punct de vedere administrativ. La acest capitol noi ne-am făcut datoria şi am obţinut licenţa pentru a putea evolua şi în sezonul 2010 – 2011 în Liga I”.

Preşedintele pandurilor ia în calcul şi o posibilă retrogradare în Liga a II-a precizând că nu e o tragedie şi că echipa se va lupta din nou pentru promovare sezonul viitor: „Există şi varianta de a juca sezonul viitor în Liga a II-a şi nu este nici un fel de tragedie dacă vom retrograda. De multe ori este bine să faci un pas înapoi pentru a analiza toate greşelile pe care le-am făcut, să ne reorientăm, să facem o echipă tânără şi de perspectivă şi să avem ca obiectiv revenirea pe prima scenă fotbalistică”.

Se consideră principalul vinovat pentru situaţia echipei

Preşedintele Condescu consideră că este principalul vinovat pentru situaţia echipei deoarece a permis să se facă multe greşeli la echipă. „Pentru situaţia în care a ajuns echipa vinovatul numărul unu sunt eu. Pentru că am avut posibilitatea să nu fac multe din lucrurile care s-au făcut pentru a se ajunge aici. În cazul retrogradării toată responsabilitatea îmi revine mie pentru că aş fi putut să refuz lucrurile care s-au făcut greşit la această echipă şi nu am făcut-o. Îmi asum întreaga responsabilitate în cazul retrogradării!”, a precizat ieri  preşedintele clubului Pandurii explicând că principala sa vină este aceea că nu a avut înţelepciunea necesară pentru a lua măsurile care se impuneau: „Principala vină că echipa retrogradează este a mea şi toate cele ce s-au întâmplat duc la această concluzie. Eu sunt cauza principală a acestei situaţii pentru că puteam să dau afară jucători, puteam să dau afară antrenori dar nu am făcut-o pentru că nu am avut înţelepciunea necesară să iau astfel de decizii. Am dat prea mult credit antrenorilor şi ei au făcut transferuri şi au dat afară jucători care au crezut că sunt indezirabili şi de aceea s-a ajuns aici”. În ceea ce priveşte antrenorii care au pregătit Pandurii în acest sezon, Condescu spune că nu regretă atât de mult aducerea lui Liviu Ciobotariu cât soluţia aleasă după plecarea acestuia, aceea de a-l readuce pe Sorin Cârţu: „Nu regret atât de mult aducerea lui Liviu Ciobotariu cât regret faptul că nu am găsit cea mai bună soluţie după plecarea lui. E clar că am greşit când am schimbat antrenorii”.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: