Condescu: Jandarmeria să nu mai lase aventurieri în perimetrul de protest

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a comentat ieri gestul lui Laurenţiu Ciurel, care a aprins spiritele la protestul minerilor. Condescu spune că Ciurel a vrut să-i arate lui Călinoiu că au oamenii de partea lor, dar că cei doi sunt rupţi de realitate. Liderul sindical a cerut Jandarmeriei să nu mai permită unor astfel de aventurieri să intre în perimetrul de protest.

Rep.: Săptămâna protestelor a început cu un mic incident, urmare a apariţiei în piaţă a directorului CE Oltenia. Cum comentaţi?

M.C.: Era un miting al minerilor şi energeticienilor, pentru a atrage atenţia asupra unei stări de nemulţumire. Ciurel şi Călinoiu trăiesc într-o altă realitate, nu-şi dau seama cât rău au făcut acestei companii şi acestor oameni, dar probabil vor realiza în zilele următoare. Ciurel se poartă ca pe moşia lui şi probabil le-a promis şefilor lui, lui Călinoiu şi care mai sunt, că merge în piaţă şi rezolvă el lucrurile. Ei spun că liderii i-au chemat în piaţă pe oameni dar realitatea este exact invers, salariaţii sunt cei care ne-au cerut să începem protestele de stradă.

Rep.: Domnul Ciurel a vrut să afle de ce protestează salariaţii CEO.

M.C.: Ştia revendicările de o lună, de când noi tot cerem să începem negocierile. Dacă i-ar fi respectat pe aceşti oameni, ar fi negociat cu reprezentanţii lor drepturile pe 2014. La fel, nerealizările din 2013 nu ar fi fost suportate doar din salariile şi drepturile angajaţilor. Dacă îi respecta pe aceşti oameni, ţinea şedinţele de Directorat şi de Consiliu de Supraveghere cu invitaţi de la sindicate, aşa cum spune legea, nu lua toate deciziile în secret, ca acum.

Rep.: Protestatarii s-au enervat când le-a zis Ciurel să-l dea în judecată dacă sunt nemulţumiţi.

M.C.: Atâta minte are… Noi l-am dat şi în judecată pentru încălcarea drepturilor, dar asta nu ne împiedică să protestăm.

Rep.: Credeţi că vor mai fi astfel de provocări în zilele următoare?

M.C.: Este responsabilitatea Jandarmeriei să nu mai lase în perimetrul de protest astfel de aventurieri. Ciurel nu avea ce să caute în piaţă, pentru că nu acolo se poartă negocieri cu oamenii. Noi nu vom răspunde la provocări nici în zilele următoare, minerii din Oltenia întotdeauna au fost disciplinaţi, dar atragem atenţia celor de la Jandarmerie în modul cel mai serios să nu mai permită astfel de perturbări ale acţiunii noastre.

Rep.: Domnul Călinoiu spunea că sunteţi în spatele acestui protest…

M.C: Este o prostie. Cum să fiu în spatele protestului? Sunt în faţa protestului, câtă vreme organizator este Federaţia Naţională Mine Energie. Nu am fost în piaţă, pentru că alţi lideri au fost mandataţi de conferinţă să îl organizeze şi nu am nici un drept să le iau din merite lui Golea, lui Pârvulescu, lui Mitrescu, lui Etăgan. Ei sunt cei care îi reprezintă pe salariaţi şi la negocieri, şi în piaţă.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: