Condescu: Se apropie scadenţa pentru cei care au vrut să ne excludă

Anul care se încheie este unul în care Pandurii s-a confruntat cu o situaţie tensionată în relaţiile cu Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). Ameninţaţi de mai multe ori cu neprogramarea în campionat, oficialii de la Pandurii au găsit de fiecare dată calea legală de rezolvare a problemelor. Ameninţările au rămas fără nici un rezultat şi echipa a fost programată de fiecare dată la meciurile despre care se vorbea, aproape de fiecare dată fiind vorba de cazul Iordache sau de achitarea unor bani către clubul Dinamo sau anumite firme de impresariat.

Reporter: Cazul Iordache a adus multe probleme clubului Pandurii în 2009, cum a mai evoluat acest caz după plecarea jucătorului?

Marin Condescu: Cazul Iordache e câştigat de noi în instanţa civilă. Problema e la LPF, pe un proces pe care noi l-am abandonat pentru că nu avea rost să continuăm pe mai multe planuri. În urma acestui proces, Iordache a cerut să i se dea banii de la ultima hotărâre de la CAF. Liga e într-o mare dificultate pentru că el recunoaşte în noiembrie că ar avea o portiţă ca să scape iar ei l-au judecat în august 2009. Vom vedea pe unde mai scot cămaşa şi ce pot să facă în continuare.

Reporter: De ce s-a ajuns la această serie de scandaluri cu neprogramări sau procese cu Pandurii?

Marin Condescu: Pentru că acest comportament al Ligii Profesioniste de Fotbal faţă de clubul Pandurii a fost unul ostil şi duşmănos. Liga s-a purtat la fel faţă de un membru cu drepturi depline ca şi cu unul care n-ar face parte din structură. Ori Liga nu reprezintă decât cele 18 cluburi. Dacă ea vrea să reprezinte şi societăţi comerciale şi Mitică Dragomir vrea să fie „capo del tuti”, va trebui să schimbe regulamentul.

Toate conflictele au fost generate de „Cazul Iordache”

Reporter: Aveţi cinci miliarde de plătit la o firmă din Bistriţa, cum s-a scris?

Marin Condescu: Aceia îi plăteşte Mitică Dragomir iar amenda pe care a dat-o Comisia de Disciplină la sesizarea FRF prin procesele pe care le-am câştigat am demonstrat că am avut dreptate. Toţi membrii comisiilor au dosare penale. În conformitate cu statutul LPF, toţi cei care au dosare penale trebuie suspendaţi până la rezolvarea problemei. Până la începerea campionatului avem timp să definitivăm aceste probleme şi conflicte ale noastre cu Federaţia şi Liga. Pentru că şi cei care au trimis anumite scrisori către clubul AEK Atena sunt de asemenea sub cercetare penală.

Reporter: De ce s-a ajuns la această situaţie?

Marin Condescu: Toate aceste procese au plecat de la cazul Iordache, am vrut să apărăm clubul şi n-am stat  degeaba ca să profite şmecherii. Neaplicarea corectă a regulamentelor şi a statutelor sau după bunul plac al lui Dumitru Dragomir, a dus la acest e procese. Din păcate şi pentru el începe să se strângă laţul. Se comportă şi el şi mulţi dintre cei pe care îi are în subordine fără să fie responsabili de faptele juridice pe care le făptuiesc. Dar asta pentru noi a fost o problemă pe care am rezolvat-o aşa cum am putut noi şi cât a încercat Liga Profesionistă şi Federaţia să ne excludă din campionat ori să nu ne lase să jucăm dar n-au reuşit. Acum se apropie scadenţa şi pentru faptele lor.

Condescu aşteaptă o schimbare la FRF

Reporter: Este anul 2010 anul care ar putea să producă mari surprize la conducerea FRF şi LPF?

Marin Condescu: Nu mari surprize dar eu sper ca la Federaţia Română de Fotbal să se producă schimbarea care e normal să se producă dacă mai vrem să avem vreun viitor pentru fotbalul românesc. Oricum rezultatele se vor vedea în 10-15 ani. Iar la Ligă lucrurile sunt mai simple şi dacă FRF înţelege să se comporte ca o federaţie care să aplice acelaşi regulament şi statut pentru toţi membrii afiliaţi, liga nu va putea decât să se supună.

Reporter: Mitică Dragomir spunea că Mircea Sandu va câştiga două mandate nu unul...

Marin Condescu: Bun, Mitică Dragomir deja spune ceva seara şi altceva a doua zi. El trebuie să îşi rezolve problemele cu care se confruntă liga. Mie îmi pare rău că 8-9 oameni de acolo au dosar penal dar vor trebui să răspundă pentru faptele lor. Noi nu am făcut decât să apărăm clubul şi i-am înştiinţat de fiecare dată. Au tratat însă acest aspect ca şi la cartonaşele galbene crezând că e o etapă suspendat şi apoi lucrurile se rezolvă şi chiar dacă în teren l-a faultat foarte grav pe un jucător.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: