Conducerea Spitalului Judeţean vrea spălătoria înapoi

Managerul Spitalului Judeţean intenţionează să renegocieze contractul cu firma care se ocupă de curăţirea lenjeriei bolnavilor, la mai puţin de un an de la externalizarea serviciului de spălătorie. În prezent, cearşafurile murdare fac naveta la Bucureşti, iar conducerea unităţii spitaliceşti vrea să-şi ia măsuri de precauţie pentru a nu avea probleme în toiul iernii din cauza transportului.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu va renegocia contractul cu firma care se ocupă de spălarea lenjeriei bolnavilor. În condiţiile unei iernii dificile, managerul unităţii spitaliceşti intenţionează să-şi ia măsuri de precauţie pentru a nu se trezi că va rămâne cu cearşafurile murdare din cauză că nu se va putea efectua transportul de la Bucureşti. “Suntem în tratative cu firma din Bucureşti care a câştigat licitaţia. Încercăm să le punem la dispoziţie un spaţiu pentru a putea aduce la Târgu Jiu câteva maşini de spălat pentru perioada cu intemperii. În acest fel ne luăm măsuri de precauţie pentru a nu risca să rămânem cu lenjeria murdară din cauză că sunt drumurile blocate. Tocmai de aceea nu am renunţat nici la vechile maşini de spălat care au fost folosite până înainte de externalizarea serviciului de spălătorie”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Conducerea unităţii spitaliceşti spune că prin externalizarea serviciului de spălătorie s-au redus cheltuielile cu 15%, firma din Bucureşti încasând 1,3 lei pentru spălarea unui kilogram de rufe. De asemenea, se încearcă achiziţionarea a 700 de lenjerii noi. “Firma din Bucureşti a făcut o infuzie de 300 de bucăţi şi intenţionăm să ne asigurăm şi noi un stoc prin achiziţionarea a 700 de lenjerii noi. Totodată, încercăm să obţinem lenjerii bune şi prin sponsorizări de la hotelurile de lux din Târgu Jiu”, a declarat Stănculete.

EXTERNALIZARE

Externalizarea serviciului de spălătorie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a fost făcută anul trecut, imediat după ce unitatea a intrat sub administrarea Consiliului Judeţean Gorj. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Bucureşti, valoarea contractului fiind de aproape 30 de miliarde de lei vechi. Timp de patru ani, societatea Image Service Prod Com Bucureşti s-a angajat să cureţe aproximativ 500 de kilograme de rufe pe zi, transportul în Capitală al lenjeriei bolnavilor fiind suportat de către firma respectivă. 

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: