Consiliera Arjocu, la o nouă condamnare! Mai are 3 dosare!

Otilia Arjocu, fosta funcționară de la APIA Motru, a aflat ieri că a fost condamnată din nou la pușcărie, ea având pe rol în prezent 4 dosare penale, în 2 dintre acestea primind pedepse cu suspendarea, iar într-un al treilea cu executare, la un moment dat, probabil, toate urmând să fie  vor fi contopite și vor deveni executabile.

Otilia Arjocu a fost trimisă în judecată împreună cu un cumnat de-al său din Padeș, Gheorghe Ogrădeanu, pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au acuzat că a folosit o adeverință falsă pentru a primi subvenții de la APIA Gorj. Hârtia a fost falsificată și folosită la Primăria Padeș, acolo unde referentul agricol Haralambie Stoicănel are și el propriile condamnări pentru că a falsificat astfel de adeverințe, în cazul de față procurorii neputând proba că el este cel care ar fi adăugat o cifră în fața suprafeței reale înscrise în acte. Adeverința modificată a fost folosită însă apoi la dosarul înregistrat la APIA Motru, acolo unde lucra Arjocu, femeia spunând la proces că nu avea de unde să știe că un act este sau nu modificat ori falsificat.

Verdict

Pentru faptele respective Gheorghe Ogrădeanu a fost găsit vinovat și condamnat de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni cu suspendare. Cumnata sa, Otilia Arjocu, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare. Ambii trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune Gorj, să anunțe orice schimbare de domiciliu sau loc de muncă, dar și orice plecare de acasă mai mare de 8 zile. De asemenea mijloacele lor de existență vor fi verificate periodic, în caz de încălcare a condițiilor respective pedepsele vor deveni executorii, Arjocu având deja antecedente în acest sens. La sfârșitul anului trecut, femeia era sub control judiciar într-un alt dosar și a încălcat una dintre restricții, aceea de a lua legătura cu martorii din dosar, cerându-le să mintă la instanță în favoarea sa, după episodul respectiv ea stând câteva luni în spatele gratiilor. În plus, s-a mai ales cu un nou dosar, în care este acuzată că i-a determinat pe martorii respectivi să mintă în timpul procesului. Judecătorul Gheorghe Gârcu a obligat inculpații să despăgubească APIA Gorj, prejudiciul calculat fiind la jumătatea celui stabilit de DNA. Dacă procurorii anticorupție susțineau că APIA a fost păgubită cu circa 70.000 de lei, instanța a dispus ca inculpații să plătească suma de doar 37215,23 lei. La suma respectivă se adaugă penalitățile și majorările aferente până la stingerea datoriei. Instanța a menținut sechestrul asigurator pe proprietățile și mașinile celor doi inculpați, în cazul Otiliei Arjocu măsura respectivă fiind luată și în cazul celorlalte procese pe care aceasta le are pe rolul instanțelor.

RECIDIVĂ

Otilia Arjocu are în prezent patru dosare penale pe rolul instanțelor de judecată, în două dintre ele primind condamnări cu suspendare. În două dosare este acuzată că a ajutat la păgubirea APIA Gorj, înregistrând în dosarele solicitanților de subvenții adeverințe false, în dosarul în care este judecată alături de fosta sa șefă, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, judecătorii condamnând-o la peste 4 ani de închisoare cu executare și cu plata unui prejudiciu de aproape 70.000 de lei.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: