Consilierii din Fărcăşeşti, împotriva primarului şi a cetăţenilor

Consilierii locali din comuna Fărcăşeşti nu sunt doar împotriva primarului Dănuţ Bălu, ci şi împotriva localnicilor. Cel puţin asta reiese din comportamentul aleşilor locali, care ţin cu dinţii de scaunele de consilieri, chiar dacă asta înseamnă că-şi bat joc de cetăţeni. Este vorba de consilierii USL şi PP-DD, care lipsesc de la şedinţe pentru că nu acceptă ideea că viceprimarul Antonică Belgiu şi-a pierdut funcţia şi calitatea de ales local, după ce partidul i-a retras sprijinul politic.

Până la alegerile locale din 10 iunie, în comuna Fărcăşeşti era linişte, cel puţin la nivelul administraţiei locale. Primarul avea o relaţie bună cu toţi consilierii locali şi lucrurile păreau că merg bine în comună. Situaţia s-a schimbat după alegerile locale, atunci când au venit la primăriei noii consilieri locali. A fost ales viceprimar Antonică Belgiu, deşi primarul a dorit să continue cu fostul viceprimar, Mihai Vasile. De atunci au apărut tensiuni între primar şi consilieri. Divergenţele dintre cele două tabere au culminat cu momentul în care PP-DD i-a retras sprijinul politic lui Antonică Belgiu. De menţionat este faptul că atât consilierii PP-DD, cât şi cei ai USL, de când au ajuns în Consiliul Local s-au preocupat mai mult de interesele personale. Aceştia şi-au dorit telefoane de mii  de lei noi, indemnizaţii mai mari şi nu au dat votul proiectelor de hotărâre iniţiate de primar. Aceste hotărâri erau în interesul cetăţenilor, dar asta nu a contat prea mult pentru consilierii celor două formaţiuni politice.

Au lăsat elevii fără microbuz

De când i-a fost retras sprijinul politic lui Antonică Belgiu, consilierii USL şi PP-DD nu s-au mai prezentat la şedinţe. „Consilierii USL şi PP-DD au lipsit la ultimele şedinţe ale Consiliului Local. Au lipsit şi la ultima şedinţă. Domnul Drăgoescu de la USL nu înţelege că domnul Antonică Belgiu nu mai poate fi viceprimar pentru că i s-a retras sprijinul politic. Pentru că cele două formaţiuni politice au majoritate în consiliu nu se prezintă şi nu se pot ţine şedinţele de consiliu local. Din această cauză elevii nu au microbuz şcolar, nu se strânge gunoiul prin comună, iar însoţitorii persoanelor cu handicap nu şi-au primit banii de aproximativ două luni”, a declarat Dănuţ Bălu.

Primarul din comuna Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, speră ca situaţia să se rezolve cât mai repede. Mai mult decât atât, acesta a înţeles că USL ia în calcul retragerea sprijinului politic a consilierului Drăgoescu. „Am înţeles că organizaţia judeţeană a USL vrea să-i retragă sprijinul politic domnului Drăgoescu”, a spus primarul.  

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: