Consiliul Judeţean are exces de funcţionari pe cultură

Consiliul Judeţean Gorj plăteşte salarii pentru încă patru angajaţi pe probleme de cultură. Nu ar fi nicio problemă dacă instituţia nu ar avea în subordine încă cinci instituţii de cultură pe care le finanţează tot din propriul buget. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât 14 persoane sunt în plus în instituţie, potrivit unui proiect de lege, ce urmează să fie dezbătut în Parlament.

Consiliul Judeţean Gorj ar trebui să rămână, potrivit noului proiect de lege,  cu 130 de angajaţi din cei 144 câţi sunt în prezent. În ciuda acestui lucru, în Consiliu îşi desfăşoară activitatea alţi patru angajaţi pe probleme de cultură în cadrul unui compartiment de politici publice chiar dacă instituţia mai finanţează alte cinci instituţii pe acelaşi domeniu. „Avem în instituţie patru angajaţi pe probleme de cultură, unul dintre ei este în concediu medical, de care nu ne putem lipsi pentru că au sarcini de îndeplinit chiar dacă mai avem alte cinci instituţii subordonate”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului  Judeţean Gorj.

Alte cinci instituţii de cultură

Cei patru angajaţi pe probleme de cultură au practic aceleaşi atribuţii pe care le au şi responsabilii celor 5 instituţii subordonate însă chiar şi aşa ei sunt indispensabili pentru Consiliu. Aşadar, se strâng peste o sută de persoane care se îngrijesc de politicile culturale ale judeţului uitat de lume. „Cei patru identifică priorităţiile legate de elaborarea şi implementarea strategiilor şi politicilor culturale la nivelul judeţului, elaborează propuneri  de proiecte de dezvoltare rurală în domeniul social, cultural şi economic în concordanţă cu strategia judeţului. Cei patru sunt plătiţi conform legii însă nu aş putea să vă spun cu exactitate pentru că depinde de încadrarea fiecăruia”, a declarat Adina Andriţoiu.

În prezent, Consiliul Judeţean mai finanţează cinci instituţii de cultură din Gorj printre care Biblioteca Judeţeană, Şcoala Populară de Artă, Ansamblul Artistic „Doina Gorjului”, Muzeul Judeţean, Centrul Cultural pentru Promovarea şi Conservarea Culturii gorjeneşti.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: