Consiliul Local Fărcăşeşti, la un pas de dizolvare

Comuna Fărcăşeşti ar putea intra din nou în febra alegerilor locale. Consiliul Local Fărcăşeşti nu s-a mai întrunit în ultimele şedinţe, ordinare sau extraordinare, pentru a evita să ia act de încetarea mandatului de consilier local a lui Antonică Belgiu, care ar pierde astfel şi funcţia de viceprimar. Prefectul Claudiu Teodorescu atrage atenţia asupra faptului că după două luni în care consiliul nu se întruneşte, acesta ar putea fi dizolvat.

Majoritatea formată din USL şi PP-DD apără de mai bine de o lună mandatul de viceprimar al lui Antonică Belgiu, mandat care ar fi trebuit să înceteze după ce PP-DD i-a ridicat sprijinul politic. Măsura PP-DD ar fi trebuit să ducă la încetarea mandatului de consilier local şi implicit de viceprimar al lui Belgiu, dar mai este de îndeplinit o formalitate: consiliul local trebuie să ia act de încetarea mandatului.

Pentru evita aplicarea unei măsuri perfect legale, consilierii PP-DD şi USL refuză să se prezinte la şedinţe. Cei de la PD-L nu au cvorumul necesar. Prefectul Claudiu Teodorescu a declarat ieri la un post local de televiziunea că situaţia nu mai poate să treneze mult şi că există riscul dizolvării Consiliului Local. „Dacă timp de două nu consiliul nu se întruneşte, se va ajunge la dizolvarea acestuia”, a spus prefectul.

PP-DD a decis retragerea sprijinul politic pentru Antonică Belgiu, după ce acesta a votat un proiect de hotărâre, alături de USL, prin care consilierii au primit telefoane mobile de lux, în valoare de peste trei mii de lei. Belgiu se consideră însă o victimă a primarului democrat-liberal Dănuţ Bălu, căruia nu îi convine să-l aibă viceprimar. Cei doi sunt adversari mai vechi, dar din păcate din acest conflict are de suferit comunitatea. Cei mai afectaţi sunt copiii care merg la şcoală, deoarece Consiliul Local nu s-a întrunit pentru a aproba cheltuielile necesare aprovizionării cu motorină a microbuzelor şcolare.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: