Constantin Iacov şi-a făcut campanie pentru şefia FRF şi la Târgu Jiu

Principalul adversar al lui Mircea Sandu la alegerile din 25 ianuarie, Constantin Iacov, a fost prezent aseară la Târgu Jiu, după ce a trecut într-o scurtă vizită pe la Rovinari, purtând discuţii cu mai mulţi oameni de fotbal.

Iacov a vorbit cu această ocazie despre schimbările pe care le propune în fotbalul românesc şi despre proiectele sale şi ale echipei care îl sprijină pentru FRF. Iacov a precizat că nu a discutat cu preşedintele pandurilor, care este un opozant al lui Mircea Sandu, dar a refuzat să spună dacă o va face, lăsând totuşi să se înţeleagă că va discuta cu toţi membrii afiliaţi ai FRF.

Reporter: Aţi venit aici în fieful opoziţiei lui Mircea Sandu, aţi reuşit să convingeţi uşor oamenii să vă voteze?

Constantin Iacov: Nu cred că cei din Gorj sunt adversari ai lui Mircea Sandu. Cred că şi cei de aici şi din alte judeţe sunt adversarii unui sistem care nu mai funcţionează în fotbalul românesc. Mircea Sandu a dus fotbalul românesc în colaps. Dacă nu ne vom uni cu toţii până pe 25 ianuarie şi nu vom produce această schimbare vom suferi în continuare şi vom produce aceleaşi metehne care există astăzi în fotbal. După o lună de campanie pot spune că oameni din toată ţara, din diferite judeţe, doresc o schimbare şi un nou program, doresc o nouă viziune asupra fotbalului în ceea ce priveşte dezvoltarea sa pe termen lung şi aici ne referim la centrele de copii şi juniori  dar şi măsuri anticriză pe termen scurt. Eu am mai spus că în programul nostru sunt măsuri care vizează plata baremurilor de arbitraj şi observare de către FRF în anul 2010 dar şi în 2011 pe această perioadă de criză şi în plus vor fi alte măsuri pe termen lung privind relansarea fotbalului şi aici vizăm o dezvoltare a centrelor de copii şi juniori.

Reporter: Aţi avut întâlniri cu reprezentanţii tuturor cluburilor din Gorj?

Constantin Iacov: Nu vreau să vorbesc despre cei cu care m-am văzut în Gorj, pentru că este vorba de o campanie pe care noi am dus-o de la om la om şi am încercat să prezentăm un proiect la care lucrăm de mult timp şi care va scoate fotbalul românesc din criză şi la ligile inferioare, şi la futsal şi la feminin, pentru că ne referim la un fenomen de masă. Şi în Gorj, ca şi în alte oraşe din ţară, oamenii arată o dorinţă reală de schimbare a actualei conduceri.

Reporter: Aţi discutat şi cu preşedintele pandurilor?

Constantin Iacov: Cu Marin Condescu n-am discutat nici o secundă şi nici nu voi spune cu cine m-am văzut pentru că e o campanie la care lucrează şi adversarii noştri care sunt obişnuiţi să o facă într-un mod necurat. Nu trebuie să ştie ce facem noi dar vrem să ne vedem cu toată lumea, de la futsal la Liga I. Când, unde şi cu cine discutăm rămâne un secret. Orice vot contează. Pentru noi fiecare vot este egal, fie că e club de liga I sau de liga a III-a şi membrii afiliaţi ai FRF vor fi trataţi la fel. Sunt 270 de voturi dar important e ca noi să controlăm 180 sau 190 pentru a câştiga relaxat aceste alegeri. E campania mea şi a celor care ne-am unit în jurul unui proiect şi care dorim o schimbare reală în fotbalul românesc. Planul nostru se bazează pe sprijinul celor mulţi, a celor mici în primul rând.

Reporter: Despre problemele fotbalului din Gorj ce ştiţi?

Constantin Iacov: Despre fotbalul din Gorj ştiu că suferă la ligile inferioare la fel cum suferă şi fotbalul din alte judeţe. Nu pot spune nimic special despre Pandurii pentru că noi vom trata toţi membrii afiliaţi în mod egal. Altfel vom face ceea ce se întâmplă astăzi. Şi Pandurii a suferit din cauza faptului că a avut o poziţie dreaptă în ceea ce priveşte neregulile din fotbalul românesc. Eu am fost suspendat trei ani dar ulterior s-a dovedit că am avut dreptate cum a avut şi domnul Condescu în ceea ce priveşte neregulile grave din fotbalul românesc. Iar în mandatul meu vor fi îndreptate toate aceste nereguli.

Reporter: Care credeţi că sunt şansele reale de a câştiga aceste alegeri?

Constantin Iacov: După atâtea întâlniri, după o lună în care m-am văzut cu mai mult de 240 de membrii pot spune că o proporţie covârşitoare a membrilor doresc această schimbare şi au venit spre noi cu propuneri. Mai am câteva zile de campanie dar sper ca pe data de 25 ianuarie, noi cei mulţi îi vom putea schimba pe cei din fruntea fotbalului românesc care au luat Federaţia Română de Fotbal pe persoană fizică. Au luat 10 milioane de euro din bugetul federaţiei ca să îi cheltuiască în interes personal. Aceşti bani trebuie să se întoarcă în fotbal mai ales către cluburile mici şi aici mă refer la liga a II-a şi a III-a, copii şi juniori, fotbal feminin şi futsal pentru că altfel fotbalul românesc va muri.

Reporter: Cum comentaţi faptul că pe site-ul oficial al FRF s-a scris că vi se oferă un post de portar la federaţie?

Constantin Iacov: Din fericire pentru aşa-zişii conducători ai FRF, Mircea Sandu şi gaşca lui, acesta e nivelul lor şi atât pot ei! Nu pot comenta faptul că postează pe site-il oficial faptul că îmi oferă un post de portar. Eu am venit cu un proiect nou care e perfectibil şi cu idei noi în timp ce ei vin cu acuzaţii nefondate şi cu un nivel foarte jos al comunicării. Nu pot comenta ceea ce spun ei pentru că, din păcate, asta au înţeles ei să facă din FRF, să o folosească în interes personal şi acest lucru se vede.

Reporter: Sunteţi acuzat de faptul că aţi falimentat clubul Progresul....

Constantin Iacov: Eu când am plecat de la Progresul în 2007, acel club nu avea nici o datorie la bugetul statului. Faptul că a fost forţat să intre în liga a doua a arătat foarte clar că a existat acea corupţie care ulterior a fost dovedită. Ceea ce am reclamat eu la vremea respectivă s-a dovedit după un an şi ceva. Sistemul acesta corupt e condus în continuare de Mircea Sandu.

Reporter: Care sunt atuurile dumneavoastră în faţa lui Mircea Sandu-

Constantin Iacov: Cred că atuurile mele în faţa lui sunt aceste întâlniri care le am cu oamenii din teritoriu, un program pe care îl am pentru relansarea fotbalului românesc şi sprijinul celor mulţi. Până pe data de 25 pot să îşi facă orice plan cei de la federaţie, de pe data de 26 îşi vor face planuri din opoziţie! Eu cred în şansa mea şi astăzi suntem cotaţi, eu şi echipa mea, cu 70% şanse. Mai sunt şapte zile şi vreau să îi las să mai viseze frumos aceste şapte zile.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: