Controale încrucişate la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu este controlat începând de ieri de echipe mixte ale inspectorilor de la direcţiile de Sănătate Publică Gorj şi Mehedinţi. „Avem controale încrucişate ale reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Se are în vedere curăţenia în spital", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Vasile Stănculete.

Pe fondul acestui control a apărut şi o sesizare la adresa salariaţilor DSP Gorj, care nu ar avea drept de control, din cauză că inspectorii nu au fost evaluaţi profesional de câţiva ani. Directorul DSP Gorj, Marius Boeriu, a cerut explicații de la șeful de serviciu, dar și de la directorul adjunct care în subordine inspectorii de control. ”Eu nu știu exact dacă este așa. Eu din câte știu sunt în legalitate. Aștept un răspuns de la șefii inspectorilor de control, pentru că s-au mai primit astfel de sesizări la DSP. Eu știu că inspectorii au fost evaluați. Nu știu exact când s-a întâmplat asta. Nu sunt calculator să știu tot ce se întâmplă. Nu mai știu dacă evaluările se fac anual sau la trei ani. Directorul adjunct în sănătate publică se ocupă de aceste aspecte. O să vedem ce s-a făcut și când”, a spus Boeriu.

În privinţa controlului care se face la Spitalul Judeţean, acesta este unul tematic, explică Boeriu. „Este un control tematic din ordin de  ministru, pentru a fi verificate toate spitalele județene din țară. Se fac acțiuni de control încrucișate pentru verificarea anumitor aspecte igienico-sanitare. Inspectorii de la Gorj și Mehedinți verifică în perioada 24-31 martie Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, iar apoi raportul se trimite la Ministerul Sănătății. Se verifică modul în care se previn infecțiile nozocomiale, blocurile alimentare, se verifică igiena din spital, aprovizionarea cu materiale de curățenie”, a precizat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: