Cosmin Popescu: Călinoiu este candidatul cu cele mai mari şanse

Fostul deputat Cosmin Popescu a declarat ieri că cel mai bun candidat pentru Consiliul Judeţean este actualul preşedinte Ion Călinoiu. Popescu a creat agitaţie în rândul pesediştilor atunci când a declarat că, dacă ar fi susţinut de organizaţie, ar fi interesat de o candidatură din partea PSD, ori la Parlament, ori la Consiliul Judeţean. Pentru că la coadă stau de ani de zile mulţi pesedişti, subiectul a inflamat membrii de partid.

Reporter: Aţi vorbit despre o candidatură din partea PSD?

Cosmin Popescu: Aş vrea să clarific. Nu a fost un anunţ de candidatură. Am spus că există o posibilitate, în situaţia în care organizaţia locală ar putea, într-o anumită soluţie, să mă desemneze. Această decizie a candidaturii trebuie cumpănită foarte-foarte atent, pentru că sunt alegeri locale în corespondenţă cu încă 70 de candidaturi pentru primar şi mii de alte candidaturi pentru consilii locale şi consiliul judeţean. Eu consider că, la acest moment, candidatul cu cele mai mari şanse pentru câştigarea Consiliului Judeţean este domnul Ion Călinoiu, pentru că eu am discutat cu mulţi primari, mai ales din Colegiul 3, cu care domnul Călinoiu are o relaţie de colaborare bună, chiar perfectă cu unii dintre ei. Asta am vrut să precizez. Da. În situaţia în care e o posibilitate de nominalizare trebuie analizată profund şi dacă organizaţia judeţeană e alături de tine, organizaţiile locale sunt alături de tine există o posibilitate de candidatură, dar nu înseamnă că eu sunt un candidat sau alţii.

Rep.: Ciprian Florescu a spus că...

C.P.: Nu vreau să supăr pe nimeni. A fost doar un răspuns la un zvon lansat acum câteva zile, fiecare om politic poate să spună, da domnule îmi doresc, până a ajunge să candidez e mult. Îmi cer scuze faţă de toţi membrii dacă i-am deranjat cu ceva, nu sunt genul de om care se cramponează de o funcţie. A fost doar un răspuns la o întrebare a presei legată de o posibilitate de candidatură.

Rep.: Ciprian Florescu era deranjat şi spunea că nu-i surâde ideea de a fi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean încă un mandat.

C.P.: Eu am certitudinea că organizaţia locală, pentru alegerile locale din 2016, o să desemneze în baza unor consultări persoana cea mai potrivită şi care va avea şanse să candideze pentru preşedinţia CJ. Îmi cer scuze dacă l-am supărat pe domnul Florescu pentru că suntem colegi de echipă, mi-a fost coleg de liceu. Am răspuns la o întrebare. Nu înseamnă că e o candidatură certă, e mult de muncă şi e prematură o discuţie acum.

Rep.: Aveţi în plan să candidaţi pentru o funcţie la conferinţa judeţeană?

C.P.: Nu am discutat. Dacă se consideră că prezenţa mea e binevenită şi putem să muncim împreună, e posibil. Nu am discutat şi nu vreau să las loc de speculaţii. Nu vreau să deranjez, am fost omul care şi-a ştiut locul şi m-am dat la o parte atunci când am simţit că echipa are nevoie de altcineva. Nu mă cramponez de o funcţie sau de alta.

Rep.: Domnul Scarlat Iriza v-a propus pentru funcţia de vicepreşedinte.

C.P.: Îi mulţumesc domnului Iriza. Propunerea e una, viaţa partidului e alta.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: