Cosmin Tilincă: „Fac tot posibilul să dau goluri”

Atacantul clujean transferat de Pandurii în vara anului 2008 a fost golgheterul sezonului trecut deşi nu a jucat decât o parte din tur. Tili-gol, cum era numit la Cluj când era golgheter al CFR-ului în Intertoto. O fractură de claviculă şi o ruptură de ligament colateral la genunchi l-au făcut să lipsească aproape un an de pe teren. La meciul cu Gloria Bistriţa atacantul a revenit cu gol şi promite că nu se va mai opri.

Reporter: Ai reuşit să revii în sfârşit cu un gol pe Municipal după foarte mult timp, cum te simţi?

Cosmin Tilincă: Am aşteptat de mult golul acesta şi a venit acum destul de târziu, după un an de zile de la ultimul gol. Având în vedere şi faptul că aproape o jumătate de an am stat şi nu am avut jocuri la activ. Dar mă simt bine acum şi încet, încet îmi revin şi fizic şi psihic şi am reuşit să dau acest gol. E adevărat că mi-aş fi dorit o victorie împotriva celor de la Bistriţa dar nici cu un punct nu e rău. Suntem deocamdată în obiectiv, pe locul zece, şi sperăm că vom avea rezultate mai bune de acum înainte.

Reporter: Te aşteptai să fii titular la acest meci?

Cosmin Tilincă: Nu ştiam care e intenţia antrenorului. Este nou la echipă şi a mers pe scheletul echipei pe care a folosit-o şi domnul Cârţu. Dar văd că a început să mă folosească mai mult şi sunt bucuros că am dat randamentul dorit. Sper ca de acum înainte să fiu titular şi să marchez cât mai multe goluri pentru că la atacanţi golurile te menţin în primul unsprezece. Sper să fie cât mai multe.      

Reporter: Din atitudinea ta s-a văzut că ai dorit mult acest gol, ai avut multe faze de poartă şi ocazii ratate şi ai fost deseori surprins în ofsaid...

Cosmin Tilincă: Am avut multe ocazii de a marca, acel gol şi încă 3-4 ocazii clare. Dar e bine că mi le-am creat chiar dacă nu am înscris din toate. E bine că am şi marcat dar e greu să ajungi acolo să dai gol dacă nu ai ocazii. Poate am fost şi înjurat că am ratat foarte mult dar până la urmă mi-am făcut datoria de atacant şi am dat gol.

Reporter: Ce anume crezi că a dus la acest ghinion pe care l-ai avut timp de un an?

Cosmin Tilincă: Am avut ghinion de la acea accidentare gravă de la meciul cu Poli Iaşi din sezonul trecut. Mi s-au tras multe de acolo, m-a scos din circuit mult timp pentru că veneam atunci după meciuri bune şi avusesem deja multe goluri marcate la Târgu Jiu dar acele probleme m-au scos din lot mult timp şi am avut de suferit prin prisma faptului că nu am avut meciuri în picioare în perioada aceea din retur. Eu îmi doream să joc cât mai mult, să am jocuri şi să pot să intru din nou pe teren. Mi-am mai revenit în cantonamentul de vară şi am mai reuşit să dau goluri şi m-am simţit bine dar a venit o altă accidentare şi din nou am avut de suferit. Mi-am revenit cu greu şi am fost şi mai puţin folosit după acea accidentare dar acum sunt bine şi sper să intru şi să joc cât mai mult. Sper să am jocuri în picioare pentru că asta mi-am dorit. Odată cu meciurile jucate or să vină şi goluri mai multe. Va fi greu în aceste patru etape care mai sunt de jucat dar trebuie să trag tare şi să fac tot posibilul să dau goluri, pentru echipă, pentru noi, pentru antrenor, pentru conducere şi pentru public.

Reporter: Cum e atmosfera la Pandurii, s-a schimbat ceva şi în vestiarul echipei după venirea noului antrenor?

Cosmin Tilincă: Atmosfera e mult mai destinsă la echipă şi e mai bine dar suntem puţin apăsaţi de rezultate. S-a schimbat totuşi ceva la echipă pentru că orice schimbare de antrenor aduce un suflu nou la echipă şi aduce entuziasm la antrenamente. Acum şi prin antrenamentele pe care le face Ciobi ne simţim mult mai bine şi mult mai relaxaţi dar numai să avem şi rezultate să putem să-l menţinem şi pe Ciobi antrenor pentru că, până la urmă rezultatele ne ţin şi pe el şi pe noi. Dacă vom ştii să administrăm cu cap schimbările făcute şi să fim profesionişti, atunci totul va fi bine.

Reporter: Aveţi totuşi şapte meciuri fără victorie, crezi că îşi va reveni repede echipa din această criză?

Cosmin Tilincă: Avem o statistică negativă la acest capitol şi sper că ne revenim. Ne dorim toţi să câştigăm şi să refacem punctele pierdute. Trebuie să încercăm să dăm goluri dar să şi câştigăm, pentru că degeaba dăm goluri dacă nu câştigă echipa.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: