Creţan spune că a fost chemat la Bucureşti şi rugat să renunţe la contestaţii

„Adevăratul” lider al muncitorilor, cum se mai intitulează câteodată liderul sindical Constantin Creţan, spune că nu vom putea vorbi despre Complexul Energetic Oltenia ca fiind o entitate funcţională de la 1 Mai şi nici măcar prin iunie. Administraţia şi sindicatele au anunţat că oricum noua compania va lua fiinţă în jurul datei de 15 mai. Creţan spune că a fost rugat să renunţe la contestaţii.

Acesta afirmă că CEO nu se va putea înfiinţa legal decât după ce se vor încheia toate cele 13 procese prin care el şi organizaţiile pe care le reprezintă le-au deschis la instanţele din ţară. „Sunt procese care încep în mai sau iunie, patru contestaţii le-am depus acum, recent, deci nu au cum să facă CEO funcţional decât dacă îl fac ilegal, dar asta e problema lor. Păi credeţi că m-au chemat degeaba la minister în ultimele zile ca să mă convingă să renunţ la procese- Le-am spus că nu voi renunţa decât dacă şi ei vor pune capăt hoţiilor din minerit şi energie. Nu vor face însă asta niciodată, aşa că nici CEO nu veţi vedea prea curând”, spune Creţan, care, prin acţiuni similare, a reuşit în trecut să blocheze şi procesul de înfiinţare a companiei Electra.

LINIŞTE

Nici un sindicalist sau director al vreuneia din cele patru companii nu a fost de găsit ieri. De fapt, de mai multe zile aceştia nu mai răspund la telefon. Creţan a mai declarat şi prin alte ziare despre aceste contestaţii, dar administraţia nu a venit cu un răspuns. Să fie adevărat-

SECRETE

Oricum, cert este că multe lucruri despre viitorul acestei companii sunt încă necunoscute. Pandurul a publicat în ediţia de ieri calendarul de privatizare majoritară a companiei, dar nici la acesta nu a venit un răspuns. Cu toate acestea, aprobarea documentaţiilor în Adunările Acţionarilor par să continue. Astăzi este celebra şedinţă la Bucureşti, care ar putea fi clarificatoare.  

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: