CRH Ciment somată să reabiliteze un drum

Compania CRH Ciment, care deţine fabrica de ciment de la Bârsești, are obligaţia să reabiliteze un tronson de drum de câţiva km până la finele acestui an, spun reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj. Este vorba de șoseaua care face legătura între cariera Suseni de unde societatea extrage calcarul și fabrica de ciment de la Bârseşti. Drumul este într-o avansată stare de degradare, spun responsabilii cu mediul, asta pentru că este tranzitat zilnic de maşinile de mare tonaj ale producătorului de ciment.

 Comisarii de mediu au efectuat săptămâna trecută un control la fabrica de ciment de la Bârsești pentru a verifica dacă respectă condițiile din autorizația de mediu. Nu au fost găsite nereguli în ceea ce privește noxele, spun reprezentanții Gărzii de Mediu, însă au fost stabilite niște măsuri pe care compania care deține fabrica va trebui să le aplice în următoarea perioadă. "La Bârseşti nu au fost probleme, noua companie care a preluat cimentul până în prezent s-a achitat de sarcinile de mediu. Rămâne doar să finalizeze drumul care face legătura între cariera Suseni și fabrică, pentru că acest drum creează probleme de mai mult timp datorită traficului greu. Creează disconfort cetăţenilor din zonă. Este vorba de un drum industrial care face legătura între cariera Suseni, de unde se exploatează calcarul, și fabrică, pe unde circulă maşini de mare tonaj. Pentru că este în administrarea lor, le-am cerut să continue investiţiile pentru modernizarea lui, pentru atenuarea disconfortului. Trebuie asfaltat. Este o investiţie mai veche, continuă, dar le-am cerut să o finalizeze anul acesta", a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Drumul a fost asfaltat în trecut, dar stratul de uzură este degradat, au mai spus responsabilii cu mediul. "În perioada de vară există sesizări de la cartierul Ursați", a mai spus Gheorghe Sanda. Ziarul Pandurul a solicitat luni, 1 februarie, un punct de vedere de la reprezentanții CRH Ciment legat de acest subiect, însă nu l-a primit până la închiderea ediţiei.

Vizualizări: 421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: