Criminalul de la Schela va sta 22 de ani în închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dat verdictul în cazul crimei de la Schela din ianuarie 2010, tânărul care şi-a ucis cu sânge rece rivalul în dragoste rămânând cu pedeapsa ce i-a fost dată la instanţa de fond de la Tribunalul Gorj, adică 22 de ani de puşcărie.

Mihai Gabriel Agache avea 20 de ani când a făcut faptele şi a primit o sentinţă care îl condamnă la 22 de ani de puşcărie. Complicea sa, Alina Tărău, devenită majoră între timp, ar urma ca la sfârşitul procesului să stea şi ea un an după gratii. Ei au de achitat şi daune, pe lângă cele stabilite la Târgu Jiu judecătorii de la Craiova stabilind acum şi alte cheltuieli pe care cei doi trebuie să le suporte. „Obligă pe apelanţii-inculpaţi la plata a câte 50 lei cheltuieli judiciare statului şi la câte 1250 lei fiecare cheltuieli judiciare către Cîndea Elena. Obligă pe apelantul Agache Mihai-Gabriel şi la plata a 200 lei cheltuieli judiciare statului, reprezentând onorariu avocat oficiu”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.

Reamintim că pe 30 ianuarie anul trecut, Lucian Cândea a fost descoperit devorat de animale într-o gospodărie părăsită din Schela, după ce, cu trei zile înainte, maşina sa fusese găsită de către localnici plină de sânge în interior, dar şi pe exterior. Agache şi Tărău au fost audiaţi atunci de către poliţişti, dar încă din prima seară a anchetei, cei doi l-au luat pe „nu ştiu nimic” în braţe, şi până la descoperirea trupului neînsufleţit ei nu şi-au mărturisit faptele. Ulterior a ieşit la iveală că cei doi băieţi iubeau aceiaşi fată, numai că Agache a vrut să fie ceva mai „convingător”, el nespunând însă niciodată că l-ar fi ucis pe Cândea, ci doar că l-ar fi lovit cu cuţitul. După consumarea crimei, tânărul şi-a consumat ultima noapte de libertate la un hotel din Târgu Jiu cu prietena sa, după aceea cătuşele rămânându-i la mâini pentru o lungă perioadă de timp.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: