CSM Târgu Jiu, invitată de FRH să meargă în Liga Campionilor

CSM Târgu Jiu a primit o veste spectaculoasă, marți, când Federația Română de Handbal a invitat clubul din Târgu Jiu să joace în Liga Campionilor. CU o etapă înainte de finalul sezonului din Liga Florilor handbalistele au aflat că pot juca la cel mai înalt nivel în aceeași competiție cu CSM București.

CSM Târgu Jiu primește numai vești bune de la echipa de handbal feminin. După ce a jucat finala Cupei României și s-a calificat în cupele europene, echipa feminină are șansa de a juca în premieră în cea mai puternică competiție intercluburi din Europa, Liga Campionilor.

Primarul Marcel Romanescu are acum de rezolvat, împreună cu conducerea clubului, problema finanțării participării echipei la un astfel de nivel, acolo unde bugetul, și așa destul de mic al echipei pentru Liga Florilor, este insuficient.

”Cred că cea mai bună veste pe care puteam s-o primim este legată de sport. La sfârșitul săptămânii trecute, toți ne-am bucurat că o echipă care activează doar de un an în Liga Florilor s-a calificat în finala Cupei României și grupele EHF”, a spus edilul la Radio Infinit despre reușita spectaculoasă de a juca finala cupei a handbalistelor, care, prin rezultatele lor bune au convins federația să le trimită într-o cupă europeană de nivel înalt: „Am primit o veste care ne-a lăsat fără aer, o invitație de participa în Liga Campionilor. Trebuie făcută o analiză, participarea presupune anumite costuri pentru autoritatea locală. Am luat legătura cu președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, pentru că doar primăria nu poate susține aceste costuri. Cosmin Popescu s-a angajat că va fi alături de noi”.

Așadar, cu biletul pentru Liga Campionilor în buzunar, cei de la CSM Târgu Jiu trebuie să găsească acum finanțare pentru a participa sezonul următor într-o competiție cu pretenții, acolo unde merg doar cele mai puternice echipe din Europa.

În ceea ce privește lotul, conducerea clubului deja face achiziții spectaculoase, semn că va da un răspuns pozitiv invitației primite de la federație.

Galerie foto


Vizualizări: 2,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: