Cu oameni urâți nu poți face performanță

E din ce în ce mai clar că mult trâmbițata coabitare a premierului cu președintele s-a terminat de mult. De amintirea ei se mai agață doar Ponta, nevoit s-o îndure pentru că altfel va cădea din nou în defect cu partenerii din Uniunea Europeană sau va cădea în mâinile Varanului, căruia îi miroase din nou a suspendare. Ceea ce-i va pecetlui soarta premierului pentru mult timp de acum înainte va fi previzibilul eșec al privatizării CFR care-i urmează uitatului eșec al privatizării Oltchimului.

Conștient de asta, nu mai știe cum să scape de cartoful fierbinte din mână și vrea cu orice chip să-l arunce în curtea Cotroceniului. Moșită de el și de Fenechiu, vânzarea CFR-ului, un obiectiv strategic, dar ce folos(?), către celebrul Gruia, specialist în fier vechi, vrea acum s-o treacă prin CSAT. Cu alte cuvinte, vrea să disipeze răspunderea și să-l tragă și pe Băsescu ca șef al CSAT, care dacă ar cădea în plasa lui Ponta, ar trebui să-și depășească atribuțiile care i-au fost conferite la înființare.

Mizând pe coabitarea în care doar el a crezut, nu s-a așteptat ca partenerul său Băsescu să i-o coacă și să-l lase ministrul transporturilor până aproape de perioada legală în care Gruia ar trebui să vină cu banii. A crezut că e simplu, îl numește pe Silaghi și-i lasă toată răspunderea, dar s-a dovedit încă o dată că nu-l cunoaște pe Băsescu. Și parcă n-ar fi de ajuns, președintele se plimbă în toată țara făcând băi de mulțime și strecurând pe ici, pe acolo, tot felul de răutăți  la adresa premierului, unele dintre ele învârtindu-se la sume fraudate de câteva zeci de milioane de euro. În ultimul timp se pare că Ponta rămâne tot mai des în ofsaid și se umple de ridicol, certându-se cu arbitrul.

Cât despre politica economică a Românei conduse de guvernul Ponta, ca despre morți, numai de bine. Nu mai merge nimic, nu pentru că și-a luat lumea concediu ca în Italia, ci pentru că  nu mai are ce să meargă. Nici nu e greu să vizualizezi politica economică, pentru că în județul nostru se vede cu ochiul liber, dacă privești spre colosul complex energetic. Preferatul nostru Ciurel nu a aflat că o politică economică sănătoasă nu se face decât cu o politică de resurse umane la fel de sănătoasă. Dacă te uiți la pozele celor care conduc acest uriaș ai imaginea exactă a situației economice.  Nu știu dacă ați observat, dar oamenii urâți pe dinafară sunt urâți și pe dinăuntru, iar staff-ul complexului o dovedește din plin. Asta nu înseamnă că acest complex energetic ar trebui condus de top modele! Dar de niște oameni luminoși la chip și la gândire ar fi nevoie urgentă.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: