Cui a dat Calinoiu 1500 de miliarde

Firma de casă a Consiliului Judeţean, Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) a mai câştigat o licitaţie. Preşedintele PDL Cărbuneşti, Ion Fugaru, cel care a sesizat şi furtul de balast, face apel la autorităţile abilitate să verifice legalitatea licitaţiei, care s-a organizat de patru ori până a câştigat IDP. Este vorba de un contract pe 4 ani pentru întreţinerea drumurilor judeţene.

La licitaţie a mai participat şi o firmă a cunoscutului om de afaceri Costel Căşuneanu şi una a lui Nicolae Sarcină. Lucrarea a fost scoasă la licitaţie de 4 ori până a fost adjudecată de IDP. „Din punctul meu de vedere este o aberaţie să adjudeci această licitaţie unei societăţi la care tu eşti acţionar. Era de aşteptat. Eu am spus că această licitaţie va fi acordată IDP-ului, dar este un lucru ruşinos să faci cu licitaţii să le respingi pe toate 4, pentru a ajunge la această firmă”, a declarat Ion Fugaru, preşedintele PDL Târgu Cărbuneşti.

MILIARDE

Astfel Consiliul Judeţean va vira către IDP 1500 de miliarde de lei. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun însă că licitaţia s-a desfăşurat legal. „Începând cu data de 4 iulie se poate încheia contractul de prestări servicii cu ofertantul câştigător. Este vorba de IDP care a venit cu o propunere financiară de 117 081 143 de lei fără TVA. Suma acestor contracte pe cei patru ani nu trebuie să depăşească valoarea contractului cadru”, a declarat Adina Andriţoiu, purtător de cuvânt al CJ Gorj.  

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: