Cum mi-am dat seama că, într-adevăr, judecătorii de la CCR sunt băsiști

L-am văzut pe Crin la televizor și m-am speriat. E mai bătrân cu 10 ani după eșecul ăsta. E obosit, încercănat, plin de riduri și fondul de ten îi stă rău pe fața crăpată, parcă. Și atunci mi-a picat fisa: Curtea Constituțională i-a făcut o ultimă aroganță.

Dacă mai aveați îndoieli că judecătorii de la CCR sunt trup și suflet cu Băsescu, trebuie că ele v-au fost spulberate săptămâna trecută, atunci când aceștia au spus că înlocuirea șefilor camerelor e constituțională. Aceasta e doar aparent o decizie anti-PDL. Trecând peste faptul că oricum pe Băselu îl doare în timonă de Blaga, e povestea aia cu expunerea premergătoare alegerilor, care nu face bine deloc, mai ales când te uiți cât costă carnea și ouăle. Dar mai e ceva, chiar mai important: decizia CCR l-a îngropat, practic, pe Crin Antonescu. Cum? Simplu: ținându-l în funcție. E un fapt: Antonescu era printre cei mai chiulangii parlamentari. Vă dați seama că nu chiulea ca să muncească sau să se distreze, ci ca să doarmă. Or, președinția Senatului presupune prezența zilnică și obligatorie la serviciu, că altfel nu merge Parlamentul, se blochează lucrările, se duce dracului țara de râpă. Vă dați seama prin ce trece, bietul chiulangiu? Voiculescu îi promisese că nu va dura mult. O săptămână-două de muncă la Senat, apoi somn mult ca interimar, după care încă cinci ani de odihnă ca președinte de formă, în timp ce el și Iliescu se ocupă de guvernare. Antonescu a fost în culmea fericirii. Cum ieșea el la declarația de la ora 19, scumpul de el, cu ochii încă lipiți cu caca de mâță, proaspăt trezit! Dar visul frumos (iată, ce expresie potrivită!) s-a terminat.

Acum, carierea lui a luat-o la vale. Nu doar că are un serviciu solicitant și care nu e în atenția presei. Dar i se pregătește o veste care-l va dărâma de tot: Oprescu candidat la președinție. Asta e, Crinache, ți-a trebuit PSD, ai vrut putere, ai vrut să fiți mulți. Cum spuneam încă de anul trecut, pesediștii nu sunt proști. N-o să fii niciodată președintele lui Oprișan și-al lui Hrebenciuc, revino-ți! Și cel mai nasol acum este că nici al peneliștilor nu mai poți să fii. În viață, prostia și dormia se plătesc. Parcă așa era.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: