Cum se-amuză pesediştii

 „E cuvântul meu, eu mi-l dau, eu mi-l iau”. Este una din vorbele celebre ale lui Ion Călinoiu, preşedintele social democrat al Consiliului Judeţean Gorj. Pe cale de consecinţă, lui Ion Călinoiu nu îi este greu să negocieze diverse, că doar nu-l obligă nimic să se ţină de cuvânt. Pesediştii au promis anumite posturi de atâtea ori şi la atâţia oameni, că mă şi mir că unii îi mai ia în serios. Sunt vreo patru profesori, unii dintre ei directori, care sunt siguri pe postul  de inspector şcolar adjunct la ISJ Gorj, încă ocupat de liberalul Badea. Toţi au promisiuni ferme. Alte instituţii care au avut directori susţinuţi de PNL, cum ar fi ITM (George Romanescu) şi DSVSA (Ion Iliuţă), au fost negociate şi cu UNPR, şi cu PP-DD. Pesediştii au o singură condiţie, ca partidele respective să preia instituţiile cu şefi cu tot, adică să îi înregimenteze în partidele lor pe actualii şefi.

Şefele PP-DD de la nivel naţional au venit ieri la Gorj unde le-au promis liderilor de filiale nici mai mult, nici mai puţin, decât posturi de viceprimar în toate localităţile unde PSD are primar. Inclusiv la Târgu Jiu, unde nici măcar liberalii nu au rezistat mai mult de câteva luni. Sau la Bustuchin, unde Ion Ciocea are o majoritate atât de largă, încât nu are nevoie de singurul consilier al PP-DD.

La această oră este destul de neclar dacă este vreo concordanţă între ce vor pepiştii şi ce oferă pesediştii. Cert este că social-democraţii sunt destul de amuzaţi de solicitări şi nu se sfiesc să se amuze în culise de ochii mari şi umezi cu care se duc unii la negocieri.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: