Cum votează cei aflați în izolare sau carantină

Ziua votului este tot mai aproape, iar românii sunt chemați la urnele de vot pentru a pune ștampila pe cei pe care îi vor în Parlamentul României. Toată lumea are drept de vot, chiar și cei care se află în izolare sau carantină din cauza noului coronavirus. Pentru a putea vota, aceste persoane trebuie să depună o cerere în acest sens, spune Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Chiar dacă ziua votului îi prinde în izolare, ori internați in spital după ce s-au infectat cu temutul virus, trebuie să știe că au dreptul la vot. De exemplu, persoanele suspecte sau confirmate cu coronavirus vor vota ultimele cu ajutorul unei urne mobile, prioritate având bolnavii care nu se pot deplasa.  

”Sunt anumite persoane care sunt izolate sau carantinare, pot depune cerere și la Biroul Electoral Județean, în această săptămână. Dacă mai există și persoane care nu au primit decizia de izolare, ne pot solicita acest lucru, iar noi vom face o solicitare la DSP pentru a ne spune care sunt cei care au decizii de izolare. Așadar, toți cei care își depun cerere, trebuie să aibă și acte doveditoare, adică decizia de izolare”, a spus Corina Belteu.

Alegerile parlamentare au loc peste câteva zile, fiind vorba despre data de 6 decembrie 2020.   

Vizualizări: 989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: