Curajul omului speriat

Curajos premierul Victor Ponta, să îşi înceapă campania electorală în mijlocul celui mai nemulţumit electorat al său, minerii şi energeticienii din Oltenia. Ori este curajos şi vrea să le spună oamenilor în faţă că de fapt el a făcut şi a dres, ori este dezinformat şi nu ştie cât de mari sunt problemele produse de Ciurel în sistem, ori este inconştient, ori este pur şi simplu curajul omului speriat. Ponta a pierdut mineritul din Oltenia, aşa că teoretic o vizită printre mineri nu poate să îi facă rău, că nu mai are ce pierde. Pe de altă parte, un Huoo! pornit de la Gorj în prima zi de campanie electorală l-ar putea urmări în toată ţara, până în ziua alegerilor.

Sperăm că vizita lui Ponta în termocentrala Rovinari şi în cariera Roşia Jiu va fi una pe bune, că va avea curajul să meargă în mijlocul oamenilor, să nu se uite de pe buza carierei şi să spună: vaaaiii, ce mare e excavatorul. Cum spunea colegul lui de partid Mihai Tănăsescu, fost ministru de Finanţe, cu zece ani în urmă, pe marginea aceleiaşi cariere.

De remarcat şi tupeul lui Ponta, de a se afişa în prima zi de campanie electorală cu un director, Laurenţiu Ciurel, urmărit penal de DNA pentru fapte de corupţie. Fapte cu care s-ar putea să aibă legătură însuşi Victor Ponta, la începuturile lui de deputat de Gorj. Semnalul dat astfel de Victor Ponta este clar: se poziţionează de cealaltă parte a baricadei, faţă de procurorii DNA. De altfel, nici nu prea are de ales. Dacă Ponta nu va găsi o cale de a desfiinţa DNA, procurorii îl vor lăsa cât de curând fără greii partidului, dar mai ales fără sponsorii partidului. Şi dacă nu va desfiinţa ANI, va rămâne şi fără primari.

Ziua de astăzi este şi o şansă de pentru mineri şi energeticieni de a vorbi liber. Nu zice nimeni să fie luat primul ministru cu Huoo!, dar dacă oamenii au cu adevărat nemulţumiri, să aibă curajul să le spună. Dacă tac, şeful guvernului va crede toate minciunile spuse de Ciurel şi Călinoiu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: