Curentul: Presedintii Consiliilor Judetene din Harghita, Covasna si Mures au depus actele pentru obtinerea cetateniei maghiare

Presedintii consiliilor judetene din Harghita, Covasna si Mures si-au depus, ieri, la Consulatul General al Ungariei de la Miercurea Ciuc, documentele pentru obtinerea cetateniei maghiare. O lege adoptata de Parlamentul de la Budapesta in luna mai 2010, ce a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2011 si vizeaza acordarea cetateniei ungare pentru maghiarii care traiesc in afara hotarelor Ungariei. Legea le ofera celor care decid sa solicite si cetatenia ungara toate drepturile pe care le au cetatenii Ungariei, inclusiv pasaport, dar nu si drept de vot.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, insotit de sotie, omologul sau din Covasna, Tamas Sandor, alaturi de sotie si cei trei copii, precum si presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edit-Emoke, au completat timp de aproape o ora toate cererile necesare depunerii dosarului pentru obtinerea cetateniei maghiare.

Cu toţii s-au declarat emoţionaţi, iar alţi mii de etnici maghiari s-au înscris pe listele de aşteptare.

Detalii pe www.curentul.ro

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: