Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Curtea de Apel respinge arestarea oamenilor de afaceri din Mehedinţi şi Gorj

Curtea de Apel Craiova a respins astăzi propunerea DIICOT de arestare preventivă a unor oameni de afaceri din Gorj şi Mehedinţi. DIICOT a cerut arestarea a 12 persoane, dar judecătorii au admis cererea doar pentru trei. Oamenii de afaceri Constantin Isvoranu, Trandafir Giucă şi Dan Bălănoiu din Mehedinţi, precum şi Nicolae Popescu din Motru, au fost puşi în libertate. DIICOT a făcut joi 85 de percheziţii şi a audiat zeci de persoane într-un dosar de evaziune fiscală, unde prejudiciul este estimat la 10 milioane de euro.

"Admite în parte propunerea formulată de DIICOT Biroul Teritorial Mehedinţi, numai cu privire la inculpaţii ŢUŢURIGĂ EUGEN, FRÎNCU GHEORGHE ION, DINU GHEORGHE . În baza art. 148 lit. f C.p.p. rap. la art. 143 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor ŢUŢURIGĂ EUGEN, FRÎNCU GHEORGHE ION, DINU GHEORGHE, pe o durată de 29 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare. Dispune emiterea mandatelor de arestare corespunzătoare. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată cu privire la inculpaţii Apostol Vaciu Tache, Popescu Nicolae, Bălănoiu Dan, Mangu Florin Ionel, Giuca Trandafir, Isvoranu Constantin, Daba Ion Valentin, Curelea Bogdan Alin, Damaschin Dorina. În baza art. 149 indice 1 alin. 12 rap. la art. art. 146 alin. 11 indice 1 şi art. 145 indice 1 C.p.p., dispune luarea faţă de inculpaţii Curelea Bogdan Alin şi Damaschin Dorina a măsurii obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei, pe o durată de 30 de zile, de la data de 23.11.2013 şi până la data de 22.12.2013 inclusiv. În baza art. 145 indice 1 alin. 2 rap. la art. 145 alin. 1 indice 1 şi alin. 1 indice 2 C.p.p., dispune ca pe durata acestei măsuri inculpaţii Curelea Bogdan Alin şi Damaschin Dorina să respecte următoarele obligaţii : - să se prezinte la instanţă sau la organul de urmărire penală ori de câte ori vor fi chemaţi; - să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea – Poliţia oraşului Balş, jud. Olt, pentru inculpatul Curelea Bogdan Alin, respectiv Poliţia mun. Dr Tr Severin, pentru inculpata Damaschin Dorina, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; - să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. - să nu comunice între ei, cu celelalte persoane învinuite în cauză sau cu martorii din cauză. Atrage atenţia inculpaţilor Curelea Bogdan Alin şi Damaschin Dorina că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive. În baza art. 192 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, suma de 1200 lei reprezentând onorarii apărători oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, urmând a fi virată din fondurile MJ către Baroul Dolj. Cu recurs în 24 de ore", este sentinţa dată astăzi de Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: