Dan Vîlceanu: Nu e momentul să discutăm despre candidați

Liderul PNL Gorj încearcă să stingă tensiunile apărute în partid, în ultima vreme, în jurul numelui viitorului candidat pentru Primăria Târgu Jiu. Dan Vîlceanu a declarat, într-o emisiune, la Radio Infinit, că este prea devreme să fie dezbătute astfel de subiecte atât în spațiul public, cât și în interiorul partidului. Pentru început, spune Vîlceanu, trebuie consolidate toate organizațiile locale din județ.

Reporter: Nu va mai fi Marcel Romanescu, în 2024, candidatul PNL?

Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj: Mi se pare foarte devreme să discutăm despre așa ceva, despre alegerile locale. Din punctul meu de vedere, în județul Gorj, trebuie să ne uităm puțin la organizațiile noastre din fiecare localitate. Înainte să discutăm de candidați, de altceva, să ni le consolidăm și să fim pregătiți pentru 2024.

Rep.: Care este planul pentru 2024, când vor fi nu doar alegeri locale?

D. V.: În 2024, alegerile locale nu sunt primele. Vom avea înainte alegeri europarlamentare și e important să arăți că partidul e pregătit și că obține un rezultat care să îl facă să câștige. Nu cred că este momentul să discutăm acum cine e primar și cine e candidat într-o localitate sau în alta. Noi am avut o cutumă în PNL, că primarul în funcție candidează. Până la a putea discuta despre altceva, nu văd un motiv acum să ne apucăm să discutăm și să creăm genul acesta de tensiuni.

Rep.: PSD are deja trei primari noi. PNL are vreo strategie asemănătoare?

D. V.: Dacă un primar pleacă de la un partid la altul, își pierde mandatul. Deci n-au luat niciun primar. A fost doar o chestiune de imagine. E problema fiecărui partid cum își construiește imaginea. Pentru noi, au fost foarte puține momente când a venit un primar de la un alt partid la PNL. În general, am preferat să avem candidați proprii și asta vom face și în 2024. 

Vizualizări: 2,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: