Dascălii din Leleşti, supăraţi pe primar

Dascălii care predau la Şcoala Generală Leleşti sunt supăraţi pe primar pentru că nu şi-au primit toţi banii pe concediul. Cei peste 15 profesori au primit doar 40% din concediul pe luna august, asta în urmă ce salariile le-au fost diminuate cu 25%. Astfel, un profesor care în mod normal ar fi primit 11 milioane de lei vechi pe o lună, a luat pe luna august doar patru milioane de lei vechi.

Un cadru didactic de la şcoala din localitate, care doreşte să îşi păstreze anonimatul, spune că pe luna august a primit doar patru milioane de lei, bani care nu i-au ajuns nici pentru a-şi trimite copiii la şcoală. Mai mult decât atât, aceştia îl bănuiesc pe primar că le-a folosit banii în alte scopuri. „Pe domnul primar nu îl găsim, nu ne răspunde la telefon  ca să ne explice ce s-a întâmplat cu banii noştri. Toate cadrele didactice din judeţ au primit banii pe concediu, numai noi nu. În prag de an şcolar nu am avut bani pentru a le cumpăra rechizite copiilor pentru a-i trimite la şcoală. Eu cred că banii au fost viraţi în contul primăriei, iar primarul a făcut altceva cu ei”, spune un cadru didactic din acea unitate. De asemenea, aceştia susţin că din luna ianuarie Primăria Leleşti nu le-a decontat nici transportul, iar acum se află într-o situaţie foarte grea. „Suntem mulţi care facem naveta din oraş. Domnul primar nu ne-a mai decontat naveta din luna ianuarie. Noi nu avem cum să ne descurcăm în această situaţie”, mai menţionează cadrul didactic.

Primarul face promisiuni

Primarul promite că situaţia se va rezolva în două-trei zile. „În două-trei zile se rezolvă situaţia. Am făcut adrese şi la Inspectoratul Şcolar şi la Prefectura judeţului Gorj pentru a rezolva această situaţie. Nu s-au viat banii şi din această cauză s-a ajuns aici”, susţine Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: