Datorii uriașe la clubul Universitatea Craiova

Situația financiară a clubului de fotbal Universitatea Craiova nu este una tocmai bună, iar finanțatorul Mihai Rotaru nu s-a ferit să recunoască acest lucru. Acesta a vorbit deschis și a dezvăluit care sunt, de fapt, datoriile totale ale formației din Bănie.

Cel mai recent raport financiar al celor de la Universitatea Craiova, din 2022, a scos la iveală datorii foarte mari ale clubului din Bănie, în valoare de aproximativ 5.2 mlioane de euro, însă în realitate, Mihai Rotaru spune că situația este și mai dificilă. 

Patronul oltenilor susține că pierderea totală este de minim 16-17 milioane de euro. În același timp, Mihai Rotaru a explicat și cum s-a ajuns în situția de față: „Datoria clubului este grosso modo cu cea de acum un an, acum doi ani, acum trei ani. Noi am avut o pierdere de peste cinci milioane de euro, în condițiile în care am decis să nu plece niciun jucător, chiar dacă au fost oferte pentru trei dintre ei. Am hotărât să nu vindem și, astfel, am avut o pierdere de cinci milioane de euro. Această pierdere am acoperit-o parțial din profiturile din anii precedenți, 2020, 2019, 2018. Au fost profituri undeva spre 4 milioane de euro. A fost vânzarea lui Cicâldău, vânzarea lui Mihăilă. S-a acoperit parțial această pierdere, dar a trebuit să acopăr eu diferența. Această datorie am acoperit-o eu. Nu le știu pe dinafară. E minim de 16-17 milioane de euro transformați în lei, dar ea este mai mare. Cea mai mare parte a finanțării mele a fost până undeva în 2018. Atunci era un alt curs euro-Ron. Este datoria către mine. Mergem mai departe. Noi puteam să facem estimat un profit de 7 milioane de euro anul trecut, dar am hotărât să nu vindem. Am ajuns în play-off-ul Conference League, unde am pierdut printr-un ghinion”, a declarat Mihai Rotaru, la Digi Sport.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: