Datul în cap, sport naţional

În sfârşit, ministrul nostru de justiţie pleacă la Bruxelles pentru a se întâlni cu cele două doamne care-i poartă sâmbetele şi stau cu ochii pe minister, Catherine Day şi Viviane Reding. Săptămâna trecută, când a dat în clocot  vânzoleala  iscată de noile numiri în funcţiile de procuror general şi şef al DNA, ministrul Pivniceru a primit o scrisoare de atenţionare de la Bruxelles, prin care i se atrăgea atenţia că iar am început cu stângul şi că ar fi loc berechet de mai multă transparenţă în aceste numiri.

Importanţa acestor două funcţii pe care se bate USL pentru a-şi numi oameni fideli, care să dea uitării multe din încălcările flagrante de lege comise de oamenii partidelor, este subliniată de oficialii europeni care-şi doresc pe aceste două posturi de care depinde în mare măsură raportul MCV oameni fideli. Graba cu care a fost numită la post ministrul Pivniceru a avut drept scop tocmai promovarea pe aceste funcţii a celor care ar putea măcar să închidă un ochi dacă nu pot să-i închidă pe amândoi la ghiduşiile penale ale celor care fie se află cu dosare pe rolul instanţelor, fie urmează să se afle.

Vizita la Bruxelles şi întâlnirile ministrului nostru cu doamnele europene nu va aduce mai multă transparenţă în sistemul judiciar, iar numirile pentru cele două funcţii se vor face tot cum vor dori Antonescu şi Ponta. Frica de participare la concursul anunţat a lui Morar şi Kovesi s-a mai diminuat, pentru că primul şi-a anunţat refuzul de participare acuzând netransparenţa promovată de ministru, iar Kovesi a fost trimisă într-un post călduţ la Bruxelles, de unde o să vegheze la politicile  europene anticorupţie. Aşa că drumul este aproape deschis.

Înscrierile pentru concursul anunţat au început deja să fie carotate. Exemplul grăitor este cel al procurorului Moţa de la Gorj, care s-a înscris pentru postul de procuror general şi căruia i se aruncă de câteva zile în presa locală tot felul de nenorociri. Măcar nu sunt confecţionate ca să fie şi credibile, pentru că cine poate să creadă că un cămătar arhicunoscut ca Habitu, aflat în detenţie, a fost folosit de procurorul Moţa pe post de momeală pentru un alt procuror bănuit că s-ar dedulci la şpăgi?! Dacă lucrurile ar fi stat aşa, atunci de ce a tăcut cămătarul până acum şi şi-a dat drumul la limbă din puşcărie, numai când a auzit că Moţa s-a înscris la concursul care i-ar putea aduce postul de procuror general?!

La noi datul în capul celor care vor să acceadă pe un post important în ierarhia profesională a ajuns sport naţional, de la care nu se dau înapoi niciunul din impostorii cu pretenţii de culţi în cap.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: