DD vrea să-i pună cătuşele lui Băsescu

Fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, a făcut zilele astea o confesiune televizată. Când cade el aşa, în visare, îşi imaginează cum îi pune el cătuşele lui Traian Băsescu şi aruncă apoi cheiţa. DD a spus-o, dar oare câţi visează la asta?

Dan Diaconescu a intrat deja în cursa electorală care va dura până în toamnă, cu un mesaj antiBăsescu. Potrivit unor surse, DD va candida în Gorj la alegerile parţiale pentru Senat, dar va deschide şi lista la europarlamentare. Alegerile au loc în aceeaşi zi, pe 25 mai. Cea mai importantă cursă electorală va fi cea din toamnă, pentru prezidenţiale, unde Dan Diaconescu speră să facă jocurile în turul al doilea, în sensul de a negocia cu unul dintre cei doi competitori rămaşi în cursă.

DD a renunţat iată la mesajul anti-ciocoi, ba chiar partidul său este aproape la guvernare, alături de PSD. Parlamentarii care au mai rămas în PP-DD fac politica puterii social-democrate, adică a ciocoilor. Noul mesaj este unul antiBăsescu. Interesant este că la parlamentare, cu mesajul anti-ciocoi, DD a luat din voturile PDL procente bune. Acum, cu mesajul antiBăsescu, va lua de la PSD şi PNL.

Apare totuşi întrebarea, este Băsescu „vinovat” de arestarea unor adversari politici? Este Ponta cel care, pe mână cu Băsescu, foloseşte procurorii pentru a-i elimina pe baronii vechi din PSD, să le facă loc celor noi? Sunt întrebări pe care şi le pun mulţi politicieni, dar probabil nu vom afla vreodată răspunsuri. Mulţi se întreabă, de exemplu, dacă Pinalti a trecut la PMP din cauză că a fost vizitat de procurori cu două zile înainte. Pe de altă parte, acelaşi DNA care face spectacole de prost gust, prinde din când în când un peşte mare, care pune mâna pe o şpagă de ordinul milioanelor de euro. Şi atunci nu mai şti ce să crezi, pot aceiaşi procurori să facă şi treabă, şi jocuri politice?

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: