De ce a ajuns sportul în anonimat la Târgu Jiu

Cupa României la box, competiţia rezervată cadeţilor, are loc începând de luni la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Din păcate întrecerea care se bucură de peste 200 de participanţi, sportivi şi antrenori, şi vreo câteva zeci de arbitri din ţară, are loc într-un total anonimat pentru că nimeni nu s-a obosit să anunţe public acest eveniment.

Pentru noua şi moderna sală de la Târgu Jiu faptul că se organizează aici o competiţie de nivel naţional ar trebui să fie un eveniment deosebit. Din păcate evenimentul are loc în anonimat, pentru că nimeni nu a comunicat faptul că această finală de Cupa României va avea loc la Târgu Jiu, doar Federaţia Română de Box şi-a anunţat cluburile şi sportivii participanţi asupra logisticii turneului de box printr-un regulament postat pe site-ul oficial. Desigur o finală de Cupa României la fotbal, chiar şi de juniori de 13 ani, nu ar fi trecut atât de neobservată cum este Cupa României la box.

La debutul întrecerilor de luni după-amiază, în Sala Sporturilor nu se aflau decât sportivii participanţi, aproximativ 150 de boxeri cadeţi de la cluburi din toată ţara, deşi boxul e totuşi un sport de tradiţie la Târgu Jiu şi atrage mulţi spectatori. Dar cum nimeni nu i-a informat măcar că are loc aici o astfel de competiţie, nu mai vorbim de faptul că sunt şi zeci de participanţi din Gorj, publicul a fost absent la deschiderea oficială a întrecerilor.

Şcoala de box a clubului Pandurii este una care nu merită o astfel de „pedeapsă”, pentru că a avut an de an reprezentanţi la nivel naţional şi chiar şi internaţional, iar la Cupa României gorjenii sunt mereu pe podium, dacă nu cumva iau şi  medalia de aur.

Nu se ştie a cui e vina pentru lipsa totală de comunicare, poate fi a organizatorilor, deşi fac destul de multe fără nici un sprijin. Sala Sporturilor pe de altă parte, aparţinând teoretic târgujienilor fiindcă a fost construită din bani publici, ar trebui să aibă de asemenea un spaţiu de afişaj, sau măcar un spaţiu în atât de generosul online, care mai e şi gratuit, prin care să comunice gorjenilor ce spectacole sportive pot urmări în sală săptămânal. Primăria are de asemenea un departament de comunicare care poate să anunţe aceste evenimente, măcar pe cele naţionale. Pentru că nu este deloc un lucru normal ca o competiţie deosebit de importantă cum este Cupa României să se desfăşoare doar cu sportivi în tribune. Pe de altă parte, nimeni au ar vrea să facă o legătură între faptul că CS Pandurii e co-organizator al Cupei României, şi directorul clubului, Mihai Prunariu, se află într-un scandal major cu autorităţile locale cărora le cere să respecte ceea ce au promis pentru sportivii clubului.

Probabil că pe viitor, văzând  că nu au public la Târgu Jiu, federaţiile se vor gândi de două ori înainte de a trimite sportivii în acest oraş. 

Vizualizări: 1,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: