De ce a demisionat Dorin Taşcău din PNL

Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, a demisionat ieri din PNL. Acesta şi-a pus decizia pe seama neînţelegerilor de la nivel central. Taşcău nu vede cu ochi buni fuziunea PNL-PDL şi crede că Partidul Naţional Liberal va fi taxat de electorat şi la alegerile următoare. Dorin Taşcău s-a alăturat deja aripii Tăriceanu şi spune că îşi va convinge apropiaţii să-l urmeze.

Rep.: Aţi demisionat din Partidul Naţional Liberal?

D.T.: Da, mi-am înaintat demisia din PNL. Am cumpănit mult până am luat această decizie. Cred că nu pot fi compatibil cu actuala politică a Partidului Naţional Liberal. Nu cred că Partidul Naţional Liberal este pe un drum bun, chiar dacă se doreşte o dreaptă unită, nu cred că va avea rezultatele aşteptate.

Decizia pe care Crin Antonescu a luat-o, la momentul respectiv, de a pleca din USL a fost una greşită. Electoratul a perceput plecarea liberalilor ca o trădare, nu ca o soluţie de unificare a dreptei. PNL a fost taxat la alegerile europarlamentare şi va fi taxat în continuare. Părerea mea este că trebuia ca PNL să fi rămas în USL până în anul 2016.

Rep.: Demisia dumneavoastră are legătură şi cu problemele din PNL Gorj?

D.T.: Nu vreau să se înţeleagă că a fost vorba de frustrări şi că am plecat din partid pentru funcţii. În momentul demisiei făceam parte din biroul PNL Gorj, eram vicepreşedinte. Nu vreau să intru în bucătăria internă. Nemulţumiri am avut şi în legătură cu Organizaţia Judeţeană, dar niciodată nu am spălat rufele în afara partidului. Întotdeauna mi-am văzut de treabă şi am respectat deciziile luate. Ceea ce m-a determinat să-mi dau demisia au fost problemele majore de la nivel central. La nivel central PNL este foarte bulversat. Revenirea lui Klaus Iohannis nu cred că a fost cea mai bună soluţie. Hotărârile domnului Crin Antonescu au tulburat apele în partid.

Rep.: Ce veţi face în continuare pe plan politic?

D.T.: Am decis să-i urmez pe cei care merg în aripa Tăriceanu. Cred că voi face parte şi din grupul de iniţiativă al aripii Tăriceanu de la Gorj. De fapt, eu am venit în PNL când domnul Tăriceanu era preşedinte, iar ca lider politic mi s-a părut un om cu demnitate. Domnul Tăriceanu încearcă să creeze un partid care să aibă miez de liberal adevărat. În momentul actual, nu mai înţeleg politica Partidului Naţional Liberal.

Rep.: Veţi aduce şi alte persoane în aripa Tăriceanu?

D.T.: Nu pot să impun cuiva să mă urmeze, dar voi încerca să-mi conving apropiaţii să facă acest pas. Nu mă refer aici numai la oamenii politici, ci şi la oamenii care n-au făcut niciodată politică.

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: