De ce a venit Gerea?

Vizita la Gorj a ministrului Energiei, vineri pe-nserat, a avut drept unic scop întâlnirea cu sindicatele din minerit şi energie care îl contestă pe Ciurel şi care scot în fiecare joi cinci mii de oameni în stradă. Poziţia lui Gerea a fost una de bun simţ iniţial, atât la discuţia cu sindicatele, cât şi la declaraţiile de presă. Gerea a spus că echipa lui Ciurel şi-a realizat indicatorii în proporţie de 25-50%. La aşa cifre, nici nu mai este nevoie de adjective, este clar ce fel de management are Complexul Energetic Oltenia. Gerea a vorbit despre posibile modificări în componenţa Consiliului de Supraveghere. Ministrul Energiei s-a arătat de-a dreptul surprins de faptul că Ciurel continuă să discrimineze salariaţii şi după ce a fost amendat. Iar în privinţa vânzării de cărbune sub costul de producţie unei firme de apartament din Constanţa, care mai departe îl dă la un preţ triplu în Serbia, cineva a spus neoficial că Ciurel este băiatul deştept al acestei afaceri. O afacere din care firma din Constanţa are un câştig de zeci de milioane de euro, iar CE Oltenia ar putea să evite pierderile doar dacă dă afară trei mii de salariaţi. Ceea ce urmează să se întâmple.

Pentru că vizita a fost oarecum secretă şi presa a aflat târziu de ea, Gerea a fost sunat sâmbătă şi duminică pentru detalii. Nu mai părea aşa de convins că sunt probleme la CE Oltenia. Adică recunoştea problemele, dar a subliniat că nu se pune problema schimbării lui Ciurel. Şi s-a arătat neplăcut surprins că sindicatele au folosit întâlnirea pentru cine ştie de interese.

În viaţă, când încerci să împaci şi capra, şi varza, nu reuşeşti decât să enervezi pe toată lumea. Dincolo de declaraţiile contradictorii ale lui Gerea, nu cred că acesta a venit de capul lui în Gorj. Şi nu întâmplător nu a anunţat nici prefectul, nici partidul, nici conducerea complexului. Cred că Gerea a fost trimis de Ponta pentru a analiza situaţia şi că măsurile vor fi luate în cel mai scurt timp. Ciurel este o piatră de moară de gâtul premierului, care are mult prea multe probleme pe cap, ca să o ducă şi pe asta. O demisie ar fi varianta decentă, dar din motive care-mi scapă, Ciurel nu pricepe mesajele care i se transmit.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: