De ce nu a semnat deputatul Văcaru moțiunea de cenzură

Singurul parlamentar din Partidul Social Democrat care nu a semnat pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost Alin Văcaru, Victor Ponta nemaifiind considerat membru al partidului pentru a fi inclus în această categorie. Deputatul, considerat zilele trecute „voce izolată” în cadrul PSD după ce a apreciat că „ne-am făcut de râs” când a comentat situația politică actuală, explică în ce context a ajuns să nu semneze moțiunea de cenzură.

Fostul prefect spune că nimeni din cadrul formațiunii politice nu i-a prezentat argumente care să î convingă să susțină moţiunea, speranța sa fiind ca până miercuri, la votul în plen, să îi fie explicate argumentele respective, iar votul său să fie unul bine chibzuit. „Nu am semnat moțiunea pentru că nu am primit-o înainte. Am auzit-o doar citită în Parlament. Am luat cuvântul la grupul parlamentar și am spus că nu sunt lămurit. Am întrebat ce s-a întâmplat atâta timp cât în urmă cu două săptămâni de zile totul era în regulă. Să-mi spună și mie ca să pricep, că altfel nu mai pricep. Nu m-au lămurit. Am citit-o și mi s-a spus că s-a schimbat antrenorul pentru că nu mergea echipa. Eu spun că s-a schimbat doar antrenorul secund. Oricum eu vreau să mă consult cu colegii din Biroul Executiv. Voi discuta cu primarii și miercuri voi lua o decizie”, spune Alin Văcaru.

„Toți am fost la un moment dat ai lui Ponta”

Parlamentarul s-a ferit să comenteze prea mult decizia filialei de a se delimita chiar și de el după ce organizația a vorbit despre „fostul coleg Victor Ponta”. Văcaru e de părere că și aici organizația trebuia să își consulte membrii înainte de a se dezice de fostul premier, devenit șef al Secretariatului General al Guvernului. „Cetățenii din Gorj ne vor spune dacă a fost bună sau nu o asemenea decizie. Eu consider că ar fi trebuit convocat un Birou Executiv și atunci aveam un punct de vedere al organizației, pentru că acei oameni ne-au trimis în Parlament. Nu a ieșit nimeni deputat sau senator pe cont propriu, acei oameni ne-au trimis pe noi în Parlament. Oamenii ăștia ne-au susținut și era normal să îi întrebăm și pe ei”, susține Alin Văcaru. Deputatul spune că el se consideră și „omul lui Ponta”, dar și „omul lui Cârciumaru” sau „omul lui Călinoiu” pentru că a făcut campanie electorală alături de toți. Deputatul remarcă însă că în ultimele zile e oarecum izolat în partid, dar nu crede că democrația a murit în PSD. „Dacă organizația, conducerea, consideră că un membru a vorbit în presă și a greșit, eu cred că trebuie chemat la discuții să te întrebe de ce ai spus aia sau aia. Poate mă convingeau și pe mine că eu am greșit prin ieșirile mele, dar au decis să mă marginalizeze, să facă întâlniri unde eu nu am fost chemat și asta nu e bine pentru Partidul Social Democrat. Toți am fost la un moment dat ai lui Ponta. Când era domnul Ponta aici nu știau care mai de care să se dea pe lângă dumnealui, așa că…Așa a fost și cu domnul Călinoiu. Când nu va mai fi domnul Cârciumaru, ce o să facem, o să ne dezicem de dumnealui? Mie nu mi-a plăcut niciodată să fac lucrul ăsta”, afirmă deputatul PSD.

Galerie foto


Vizualizări: 5,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: