De ce nu trebuie votat Iohannis

Dacă ne uităm în gura pesediştilor, aflăm o mulţime de motive pentru care neamţul de la Sibiu nu trebuie adus în fruntea ţării. În primul rând pentru că nu este „pur român”, după cum a spus preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Oare ce s-ar întâmpla dacă toţi cei care nu sunt „români puri” vor pune ştampila pe Iohannis? Nemţii, maghiarii, romii şi toate celelalte naţionalităţi conlocuitoare, dar şi românii care s-au combinat cu ei, deci nu mai sunt puri. Cred că i-ar ieşi ceva milioane de voturi. Apoi i se reproşează că nu este ortodox. Şi dacă nu doar luteranii, ci şi catolicii, penticostalii, martorii lui Iehova, musulmanii etc. etc. vor vota cu Iohannis?

O pesedistă de înaltă ţinută, madam Firea, a spus că Iohannis nu trebuie votat pentru că nu are copii. Şi că aceia care nu au copii şi nepoţi, adică o familie completă, zice Firea, nu pot aspira la fotoliul prezidenţial. Cum ar fi ca toţi românii care din varii motive nu au copii, poate nici familie, să îl voteze pe Iohannis?  Şi a mai ieşit un pesedist marcant, Dan Şova pe numele lui de scenă, care a spus că Iohannis nu poate fi preşedinte pentru că este gângav. Aici nu ar fi prea mult de comentat, pentru că Dan Şova nu are proprietatea cuvintelor pe care le foloseşte şi s-a văzut într-o dezbatere televizată că habar nu are ce înseamnă gângav. Şi totuşi, să recunoaştem că cea mai mare acuză care i se aduce lui Iohannis este că vorbeşte puţin. O fi ardelean pur şi poate de aia, cine ştie. Acuzaţia cu şase case nu mai ţine, câtă vreme principalul lui contracandidat Victor Ponta are şapte locuinţe, iar justiţiara Monica Macovei cinci.

Mai ţineţi minte care era principalul argument antiBăsescu acum zece ani? Că nu are faţă de preşedinte. Ce-i drept, cu şuviţa aia era ridicol, dar până la urmă ori a căpătat faţa de preşedinte, ori ne-am obişnuit noi cu faţa lui… Păi dacă l-au votat milioanele de români care nu au faţă de preşedinte, cum să nu câştige? Uite că Iohannis chiar are faţă de preşedinte, aşa că asta ar putea fi un mic handicap. Mă surprinde însă la pesedişti că nu pricep faptul că atunci când se leagă de culoare, rasă, sex, orientări sexuale, religie şi aşa mai departe nu jignesc un om, ci o comunitate. 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: