De ce se vede Manţog în acelaşi partid cu Morega

Ionel Manţog, consilier judeţean PDL, a vorbit ieri la Gorj TV despre cum vede viitorul lui politic, dată fiind marginalizarea de care are parte în PDL. Discuţia a pornit însă de la viitorul politic al lui Cosmin Popescu, deputatul care, deşi păstrat aproape de PDL, nu mai poate fi membru al acestui partid, din cauza unei condamnări cu suspendare, care a rămas definitivă.

Cosmin Popescu este un deputat curtat de cam toate partidele, acum, că a fost nevoit să demisioneze din PDL. Ce cale credeţi că va urma?

Nu sunt foarte multe variante. Dacă nu va fi posibil să revină în PDL, atunci va avea de ales între USL sau un partid mic, apropiat de PDL. Trebuie să se gândească foarte bine, pentru a nu urma modelul Manta, care după plecarea din PDL a obţinut relativ uşor un mandat de parlamentar, după care s-a cam terminat. Cosmin Popescu este tânăr şi trebuie să ia o decizie care să îi folosească pe termen lung. Mi-e greu mie să spun care va fi aceea.

         Să înţeleg că îl vedeţi pe Cosmin Popescu la UNPR?

         Nu neapărat! Eu cred că vor mai apărea şi alte partide mici, pentru că interesul PDL este acela ca USL să nu obţină 50% plus 1 din voturi la alegerile parlamentare. Şi atunci avem tot interesul să apară mai multe partide care să facă pragul electoral, chiar dacă aceste partide nu ne sunt prietene. Pentru că, ştiţi bine, dacă nimeni nu face majoritatea, preşedintele va putea să propună premier din afara USL. După alegeri, ştiţi cum este, se poate face o majoritate. Parcă în 2008 puteam să cred că PDL va guverna cu PSD… Aveam nişte semne, dar nu îmi venea să cred. Aşa că, în politică orice este posibil.

         În privinţa dumneavoastră, vă vedeţi coleg de partid cu Morega în UNPR?

         Nu aşa se pune problema. Am avut colegi în PDL pe care, dacă mă întrebaţi acum, i-aş fi schimbat oricând cu Morega. Aşa că… Pot să fiu în acelaşi partid şi cu Ponta. Bine, să nu se înţeleagă că am vreun gând, nici nu s-ar pune problema, am zis-o ca exemplu. Pentru că nu este vorba dacă aş lucra sau nu cu cineva, ci dacă există un proiect. În rest, eu am fost şi şef, şi executant, dacă am la ce să lucrez, pot să fiu şi portar, nu asta este problema. Dar nici nu se pune problema să demisionez din PDL. Pentru mine PDL rămâne PDL, aici sunt oamenii cu care am lucrat, chiar dacă acum se fac că nu mai au nevoie de mine.

         Ce înseamnă un proiect politic pentru dumneavoastră?

         Sincer, în Gorj nu poţi să faci politică dacă nu te raportezi într-un fel sau altul la două probleme fundamentale: dacă suntem sau nu de acord cu privatizarea în minerit – energie şi dacă facem noua companie sau nu. Sunt probleme la care în ultimul timp ne facem că nu răspundem sau probleme de care vorbim de prea mult timp şi nu se rezolvă, ceea ce nu este bine deloc. Trag un semnal de alarmă, pentru că din poziţia pe care o ocup acum nu cred că mai este misiunea mea, dar trag un semnal de alarmă cu privire la aceste două probleme.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: