De la mare, direct la munte

După meciul de aseară de la Tel Aviv, pandurii au revenit în ţară în cursul nopţii şi s-au cazat la Bacău. Nistor şi compania rămân în Moldova până duminică, atunci când e programat meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii, Stadion „Ceahlăul”, Piatra Neamţ, duminică ora 19:00, în direct pe Dolce Sport

Ceahlăul: Jovic – Dumitraş, Marc, Cânu, Cazan – Achim, Stana – Constantinescu, Golubovic, Lucas Garcia – Jula. Antrenor: Vasile Miriuţă

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Mamele, Paraskevas, Momcilovic – Anton, Cristea – Buleică, Eric, Nistor – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Pandurii trec direct de la malul mării la poalele muntelui. De la Tel Aviv la Piatra Neamţ, acolo unde e programat următorul joc din Liga 1. Gorjenii speră să treacă peste oboseala acumulată în ultimele săptămâni şi să câştige sub Pietricica pentru a-şi păstra poziţia de lider.

Au revenit în ţară azi noapte

Pandurii nu au avut timp de pierdut după meciul de aseară de la Tel Aviv. S-au îmbarcat în miez de noapte în avion şi au aterizat spre ora 4:00 la Bacău. Acolo, Eric şi compania vor rămâne până mâine când e programată deplasarea spre Piatra Neamţ. Gorjenii completează astfel un tur de forţă care i-a plimbat în ultimele săptămâni pe ruta Tallinn - Târgu Jiu – Ploieşti – Cluj - Tel Aviv. Mii de kilometri în doar câteva săptămâni, destul de greu pentru o echipă neobişnuită cu acest ritm.

Nemţenii sunt puternici

Ceahlăul s-a schimbat destul de mult faţă de sezonul trecut. În bine. Noul antrenor, Vasile Miriuţă, e şcolit în Germania aşa că a venit cu metode noi de antrenament care rivalizează cu cele ale campioanei Steaua. Aşa se face că nemţenii au impresionat în acest debut de sezon. Au pus probleme destul de mari Stelei, probleme pe care campioana nu le-a întâmpinat nici cu Vardar Skopje, nici cu Dinamo Tbilisi, adversarele din Liga Campionilor. Ceahlăul a pierdut până la urmă în Ghencea cu 1-2, dar asta după un gol marcat din ofsaid de Adi Popa. În singurul meci disputat până acum sub Pietricica, oamenii lui Miriuţă s-au impus fără probleme cu 3-0 în faţa Coronei Braşov. În ultima etapă, nemţenii au scos şi un egal la Cluj cu U în ciuda faptului că au jucat 50 de minute cu un om în minus! Vedeta echipei e sârbul Bojan Golubovici, autor a 2 goluri în acest start de sezon. Golubovici joacă acum pe un post de vârf retras după sosirea lui Jula. Fost atacant în Germania, Jula a marcat şi el o dată, în eşecul din Ghencea.

2 – victorii, un egal şi 2 înfrângeri a bifat Pandurii la Piatra Neamţ

Persistă problemele de lot

La fel ca la Tel Aviv, Pustai nu poate miza nici la Piatra Neamţ pe accidentaţii Erico da Silva, Breeveld şi Lemnaru. Aici se adaugă şi absenţa de lungă durată a lui Predescu. Vor reveni în schimb Lazar şi Sipo Bohale, care nu au prins lista UEFA pentru dubla cu Hapoel. O mare noutate o reprezintă faptul că Admir Adrovic ar putea debuta oficial! Atacantul adus din Muntenegru de la Buducnost Podgorica a primit într-un final „cartea verde” şi va putea fi folosit la Piatra Neamţ. Vestea pică foarte bine pentru Pustai pentru că Matulevicius e obosit după meciurile non-stop din Europa şi Liga 1 iar Lemnaru e accidentat.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: