Decizie: Majorări între 100 şi 350 de lei la CE Oltenia

Administraţia şi sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au stabilit cum vor fi împărţiţi banii în a doua etapă a armonizării salariale, cea din aprilie. Suma totală a fost împărţită pe subunităţi, în funcţie de numărul de salariaţi. Ar fi o medie de 210 lei de fiecare, dar banii nu vor fi împărţiţi în mod egal.

Un criteriu de care se va ţine cont este acela ca, în urma armonizărilor din februarie şi aprilie, niciun salariat să nu câştige mai puţin de 100 de lei, dar nici mai mult de 350 de lei la salariul de bază. „Majorarea după cele două armonizări va fi de 12%. E simplu de calculat. Anul trecut a fost 3.600 de lei câştigul mediu brut, la prima armonizare s-au pus în medie 165 brut de salariat, iar la a doua armonizare acum se alocă 210 lei pe salariat”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, la un post de televiziune.

Sunt însă mulţi salariaţi ai CE Oltenia care susţin că acordarea de clase de salarizare în februarie nu s-a făcut corect, aşteptând corecţiile la armonizarea din aprilie. (A.A.)

Vizualizări: 7,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: