Pîrvulescu către un grevist: V-au intoxicat nişte tâmpiţi!

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a intrat luni în dialog cu unul dintre minerii care au protestat săptămâna trecută la Cariera Jilţ Nord. Minerul a avertizat asupra faptului că miercuri va urma un nou protest în cazul în care managerul Sorin Boza nu va desfiinţa funcţiile de inspector social prin care plăteşte anumiţi lideri sindicali. Dialogul a avut loc într-o emisiune la Tele 3.

Managerul Sorin Boza a promis după protestul de miercuri al salariaţilor de la Jilţ Nord că va avea o nouă discuţie cu ei peste o săptămână. Una dintre solicitări a fost aceea de desfiinţare a posturilor pe care unii lideri de sindicat sunt plătiţi, spun oamenii, cu salarii de director. „Noi nu avem nimic cu Boza, chiar îl admirăm pentru ce a făcut. Dar nu mai acceptăm funcţiile astea de inspector social sau cum le-a schimbat numele. Miercuri seara, dacă nu vine cu decizie că le taie, noi nu mai intrăm în schimb. Nu mai acceptăm funcţiile astea, pentru că sunt pe banii noştri, pe munca noastră”, a spus minerul supărat în intervenţia telefonică de la Tele3.

Pîrvulescu a spus că el nu ţine cu dinţii de vreo funcţie: „Eu nu am ţinut cu dinţii de o funcţie, atâta timp cât am putut să îmi fac treaba de sindicalist. Când nu am mai putut, m-am suspendat şi am mers la sindicat”.

Minerul i-a reproşat liderului FNME că nu a trecut prin carieră de când se ocupă de protecţia muncii. „Sunt inginer, când mi se cere fac ce scrie în fişa postului”, a replicat Pîrvulescu.

 „A aruncat cineva asta cu clasa 59”

O supărare a minerilor este că liderii de sindicat au salarii uriaşe, dar Pîrvulescu le atrage atenţia că este o intoxicare. „V-au intoxicat nişte tâmpiţi. Marciuc are salariu la nivel de şef de sector. Nu are salariu de director. Eu nu mă justific în faţa dvs., dar poate să vină Marciuc să vă arate. Cum credeţi că se poate da la un post de execuţie un salariu de director de carieră? Nu ar fi posibil. A aruncat cineva asta cu clasa 59, este o aberaţie. A aruncat-o cineva la plesneală şi a ţinut”, a spus Pîrvulescu la Tele 3.

Preşedintele FNME a spus că el le poate arăta membrilor de la sindicatul lui ce salariu are şi spune că oamenii nu ar câştiga mai mult dacă liderii ar munci gratis. „Dumneavoastră sunteţi de la Jilţ şi aveţi ce aveţi cu Marciuc. Hai să presupunem că Marciuc ar lucra gratis. Cu ce v-ar ajuta pe dvs.? Aţi lua doi lei în plus la salariu? Nici atât nu aţi lua. Puneţi-l să facă activitate sindicală, şi eu sunt convins că face”, a spus Pîrvulescu.

 Liderii, trimişi la muncă

Managerul CE Oltenia, Sorin Boza, a explicat zilele trecute de ce a înfiinţat acest departament în care sunt angajaţi liderii sindicali. „Mi-am dorit pentru a putea avea o legătură directă cu omul din carieră, din termocentrală, eu să văd prin ochii lor, să avem o relaţie bună cu primarii din zonă”, a spus Boza la Accent TV.

Sindicatul Solidaritatea 2013, condus de Nicu Bunoaica, a cerut în scris companiei să desfiinţeze acest departament. „Pe lângă faptul că aceşti inspectori sociali nu au obiectul muncii, nu răspund în faţa nimănui, creează un climat toxic în rândul salariaţilor, mai şi consumă din fondul de salariu sume de-a dreptul exagerate, prin încadrări şi clase halucinante şi sporuri gen fidelitate (faţă de cine?) acordate cu multă lejeritate”, a spus Bunoaica, acesta numindu-i „boieri sindicali” pe liderii favorizaţi de companie.

Vizualizări: 3,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: